Memur maaşlarına yüzde 30 zam açıklaması

Ekonomist Muhammet Bayram Temmuz ayıda memur maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 30 civarında olacağını belirtti.

Memur maaşlarına yüzde 30 zam açıklaması

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasından sonra memurlara için zam yapılacak mı sorularına karşılık hükümet Temmuz ayını işaret etti. Peki temmuz ayında memur maaşlarına ne kadar yapılacak? 

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam yüzde 30 civarında olacağı tahmin ediliyor. TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yılın ilk 3 ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 12.52 seviyesinde. Buna nisan, mayıs ve haziran ayları da eklenecek. Böylelikle memur ve emeklilerin maaş zamları belli olacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ekonomist Muhammet Bayram,  "Temmuz ayında yapılacak zam birebir enflasyon rakamlarına göre olacak. Enflasyonun daha da düşeceğini öngörecek olursak yüzde 30'lar seviyesinde enflasyon farkı oluşacağını söyleyebiliriz. Bunu söylemek için şu an erken, önümüz seçim. Deprem felaketinden dolayı enflasyon o bölgelerde ölçülemiyor. Ama yüzde 30’lara yakın bir enflasyon farkı olabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 
Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 30 civarında olacağını aktaran Bayram, "Sosyal refah payı ile beraber yüzde 30 zam yapılacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.