MEM, Başarıyı Hedeflemeli

Üniversite giriş sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler elde ettikleri puanlara göre önümüzdeki günlerde tercihlerini yapacaklar.

MEM, Başarıyı Hedeflemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sınavda alınan puanlar kadar tercihlerde önemli. Öğrencinin kendi hedeflediği bölümleri ve bunların en kalitesinin hangi üniversitede olduğu kadar, ilk tercihlerinden son tercih ettiği bölümle ilgili puanlama hesapları, revaçta olan bölümler ve iş alanı az olan bölümlerle ilgili bir rehberlik yapılması hayati önem taşıyor.

Hemen her dershane kendi öğrencisine bu tür bir rehberlik hizmetini, deneyimli elemanları ve birimleri aracılığı ile veriyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de özellikle dershanelere gitmeyen öğrencilere  hizmet vermek amacıyla 50 okulda “YKS Tercih Danışmanlığı” hizmeti vermek amacıyla harekete geçmiş.

Güzel bir düşünce ve güzel bir hizmet. İl Milli Eğitim Müdürlüğü zaten dershaneler tarafından ücretsiz verilen böylesi bir hizmeti hayata geçirmekle birlikte, bir komisyon kurup bir teknik çalışma daha yapması lazım.

Elazığ MEM, ÖYSM’den Elazığ ile ilgili tüm veri ve bilgileri alıp, her bir dersten başarı oranları, ilçe ve merkez okullarına göre başarı, en başarısız ve en başarılı olunan dersler, bunun sebepleri ve bu problemin giderilmesi için hangi adımların atılacağını çalışacak bir komisyon kurmalı.

Bu çalışma, tercih danışmanlığından yüz bin kat daha önemli ve elzem bir çalışma. Öğrencinin aldığı puanla hangi okula gideceğinden daha önemlisi öğrencinin en iyi puanları almasına yönelik çalışma yapılmasıdır.

Belki bu çalışma biraz zor ve her Milli Eğitim Müdürünün yaptıracağı ve sahada  uygulayacağı bir iş değil ama bunun dışında yapılacak her bir çalışma  zaman kaybıdır.

Elazığ’ın Üniversite sınavlarında en başarılı on il  arasına girdiği günlerden 60’lara düştüğümüz bir ortamda, popülist projeler yerine başarıyı artırıcı projeler hayata geçirilmelidir ve bu görev tümüyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünündür.Milli Eğitim Müdürümüzün bu yönde bir çalışma yapacağına inanıyoruz. 

İlin Valisi, şehrin üniversite sınavındaki başarı grafiğini istemeden önce bu verileri alıp, bunlar eşliğinde  yapılması gerekenler ve atılması gereken adımlarla birlikte valinin huzuruna çıkılmalı ve bu konu bilimsel olarak haftalarca çalışılıp, rota belirlendikten sonra bir seferberlik halinde uygulamaya geçilmelidir.

Bu yapılmadığı sürece çok okul inşa etmekle övünmek şehre de şehrin çocuklarına da haksızlık ve vefasızlıktır.