Mehmet Ertuğrul, Camiler Haftası İçin Açıklama Yaptı

Akıncılar Derneği Başkanı Mehmet Ertuğrul, Camiler Haftası için açıklamada bulundu.

Mehmet Ertuğrul, Camiler Haftası İçin Açıklama Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ertuğrul, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Hz. Ademden beri süregelen Tevhid dininin en önemli ibadetlerinden biri namazdır. Namaz dinin direği ve olmazsa olmazı olduğu gibi Mescidlerde aynı öneme sahip olarak İslam medeniyetinin kurulmasında çok büyük rol oynamıştır. Hz. Peygamber (s.a.v.) ilk vahiyle birlikte önce kendi evini sonra da daha 18-20 yaşlarındaki genç bir Müslüman olan Erkan Bin Ebi'l-Erkam'ın evini karargah ve mescit olarak kullanmıştır.

Medine'ye hicreti sırasında müşrik tehlikesi geçince ilk iş olarak Küba’da İslam'ın bina olarak ilk mescidini yaptırmış, Medine'ye vardığında da ilk işi gene Mescid-i Nebeviyi yamak için yer tespitinde bulunmak olmuştu.  Kısaca Hz. Peygamber (sav) her bulunduğu yerde bir mescit inşa etmiş ve mescitlerin İslam medeniyetinin beşiği olduğunu göstermiştir.

Özellikle Asr-ı Saadet ve Hulafa-i Raşidin döneminde Mescitler ibadethane olarak kullanıldığı gibi, okul, hastane ordu karargâhı, çocukların oyun alanı ve devlet yönetiminin merkezi olarak kullanılmıştır. 1986 yılında beri Camiler haftası olarak kutlana 1-7 Ekim 2003 yılında itibaren Camiler ve Din görevlileri haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü günün beş vaktinde camide bulunan, hatta zamanlarının çoğunu camide geçiren din görevlilerimiz, cami ile iç içe olmuşlar, adeta cami ile özdeşleşmişlerdir. Sadece camiye gelen cemaatle yetinmemiş görev yaptıkları yerlerdeki hastalar, çocuklar, yetimler, öksüzler, fakirlere de yakın ilgi göstermiş onların dertleriyle yakından ilgilenmişlerdir. Bu nedenledir ki; toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan Din Görevlilerimize gereken önemin verilmesi, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan camilerimizin fonksiyonlarını, ferdi ve toplumsal hayatımızdaki yeri ve öneminin çok iyi anlatılması gerekir.

Bu vesile ile Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve Yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.”