Mazotun Dolara Kıyağı!

Geçtiğimiz Perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmasının ardından gözler Dolar/TL kuruna çevrilmişti. Son 3 gündür 28.10 TL dolaylarında işlem gören dolar, 29 Ekim akşamında yaşanan bir hata nedeniyle Google arama motorunda 4 TL birden düşerek 24 TL olarak göründü.

Mazotun Dolara Kıyağı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Grafik eşliğinde 24,05'e düştüğü gösterilse de söz konusu saatlerde piyasa işlemlere kapalı, yani bir fiyatlama mümkün değildi. Sistemsel bir hata olduğu düşünülen veri, yatırımcılarda kısa süreli bir paniğe neden oldu.

Sabah saatlerinde yapılan aramalarda hatanın düzeltildiği görüldü. Pazartesi sabahı dolar 28,26 TL'den işlem görürken, Euro/TL ise 29,92 TL’de yer alıyor.

Google sistemsel bir hata ile doları 24 göstermesinin ardından bazı kripto para yatırımcıları Tether/TL tarafında satışa geçmiş ve yüzde 4'lük düşüşe neden olmuş.

Hani yalanı bile güzel,  hayali bile güzel diye  bir ifade vardır ya. İnsanlar bunun pek mümkün olamayacağını çok iyi bilmelerine rağmen özellikle dolar borcu olanlar akşamdan sabaha mutlu olmuş ve deliksiz bir uyku çekmiştir.

Sabah olunca ve gerçekle yeniden yüzleşince “zaten olacak şey değildi” diyerek kendini avutsa da 6 saat süren pembe hayaller son bulmuştu.

İşin ilginç tarafı ise sözde bu işleri iyi bildiklerini zanneden kripto paracılardan bir kısmının, hafta sonu olmasına ve işlem yapılmadığı için dolar güncellenmesi yapılamayacağını bilmelerine rağmen ellerindeki kripto paraları satmaları…

Dolar düşmese de  mazot bu akşam düşüyor. En azından bu gerçeklikle mutlu olalım şimdilik. Mazotun dolara yaptığı kıyağı da unutmadan tabi.