Manzara Güzel!

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, sık sık şehrimize gelerek halka buluşuyor ve yapılan hizmetleri yerinde inceliyor. Demirbağ bu kapsamda hafta sonu Karşıyaka Mahallesi, Bahçekapı Köyü ve Gezin Köyünü gezdi.

Manzara Güzel!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirbağ, Gezin köyünde göle nazır evlerin yapıldığı enfes manzaralı alanda yaptığı konuşmada;  “Gerçekten ne kadar takdir edilse az şu havayı şu manzarayı güzel evleri bulmak gerçekten çok çok zor. Allah hak sahibi olan hemşehrilerimize hayırlı uğurlu etsin. Devletin sunduğu güzel bir imkân inşallah vatandaşlarımız içini de geçtikten sonra huzur içinde yaşayacaklar. Devletin sunduğu güzel bir imkân. İnşallah içerisine geçtikten sonra huzur içerisinde ailesi, çoluğu çocuğuyla birlikte yaşayacaklar. Allah’ın izniyle diğer bütün il genelindeki konutlarımız da birkaç ay içerisinde son depremdeki konutlar tabi ihaleleri yeni yapıldı. Onlarda inşallah yılsonuna kadar bitirilirse gerçekten devletimizin sunmuş olduğu büyük bir imkân olacak. Allah hayırlı uğurlu etsin. Gezin’deki hemşehrilerimiz olsun, bütün Elazığ genelinde devletin tanımış olduğu bu imkândan faydalanan tüm hemşehrilerimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmış.

Milletvekili Demirbağ’ın bu duygu ve temennilerine bizler de katılıyoruz. Şehrimizde gerçekten kısa sürede önemli hizmetler ve projeler gerçekleştirildi. Devlet, halkına babalığını gösterdi ve çok devasa hizmetleri hayata geçirdi.

Devlet bu zor işi yaptı ama yereldeki bazı aktörler en basit bir işi bile halkın burnundan getirerek, dokuz doğurtarak yaptılar ya da hala yapamadılar. Yapılan işlerin seyrini ve muhtemel kura, teslimat ve kafalardaki soruları giderecek bir açıklama ve bilgilendirme bile yapamadılar. Çadır kurma ve afet eğitimleri ile sık sık aynı resimleri paylaşarak “yoğun” çalışma içinde olduğunu göstermeye çalıştılar.

Zorun devlet tarafından başarılmasına karşın kolay olan en basit bilgi verme gibi işleme takılan yerel kurumlar ve memurlar, vatandaşın gönlünü daralttı, kalbini sıkıştırdı. Hatta Sayın Demirbağ’ın sık sık başına geldiği gibi insanlarımızın da şekeri tavan yaptı ve… Sonrası malum… 

Milletvekili Demirbağ, işin bizzat tarafı ve muhatabı olmadığı için olayların ancak görünen ve bürokratlar tarafından kendine aktarılan bilgiler kadar olaylara vakıf. Kendisinin eline tutuşturulan ve her şeyi tozpembe gösteren bilgi notuyla konuşuyor ve Gezin’in sırtlarından göl manzaralı evlerden sesleniyor ve haklı olarak gurur duyuyor.

Keşke milletvekillerimiz yanlarına herhangi bir bürokrat ve yetkili almadan köylerimizi gezse. Keşke vatandaşlarla aracısız sohbet etse ve vakayı daha net görebilse.