Mantık Kazandı

Şehri yeni TOKİ konutları ile güneyde bulunan 30 köyü bağlayan Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan kavşak, geçtiğimiz günlerde Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılmış bu karara mahalle halkıyla birlikte Hicret ve Yemişlik muhtarları itiraz etmiş, Hakimiyet Gazetesi olarak da konuyu 'Mantığı Ne?' ifadesi ile manşetten vermiştik. Gelen tepkiler üzerine halkın sesine kulak verildi ve kavşağın yeniden açılacağı duyuruldu.

Mantık Kazandı

Yaklaşık 30 köy ve 2 mahallenin yoğun bir şekilde kullandığı GüneyÇevre Yolunda uzun yıllardan beri kullanılan ve trafik ışıklarının da bulunduğu kavşağın karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılması büyük tepki getirmişti.

Mantık Kazandı

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ
Hakimiyet Gazetesi’nin de manşetinden “Mantığı Ne?” olarak duyurduğu ve hiçbir mantıksal gerekçesi olmayan kapatma kararıyla ilgili yanlıştan dönüldü. Hicret Mahallesi Muhtarı  Murat Gülbasan, dün yaptığı basın açıklamasında, konunun Elazığ Valiliği’nde ilgili komisyonda görüşüldüğünü, kavşağın tekrar açılması kararının verildiği söyledi.

“VATANDAŞ MAĞDUR OLDU”
Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, kapatma kararının büyük bir mağduriyeti dile getirdiğini, belirterek şunları söyledi “20 gün önce bir kavşağımız kapandı. Bu sadece Hicret Mahallesi’ni ilgilendiren bir durum değildi. 30’a yakın köyün ulaşımı bu yolla sağlanıyor. Ayrıca yeni mahalle olan Yemişlik Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın sürekli kullandığı yoldu. Bu yol kapanınca hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız mağdur oldu. Birkaç esnafımız dükkanlarını kapattı. Bu nedenle  bizler çok büyük bir mağduriyet yaşadık.” 

Mantık Kazandı

“VATANDAŞ TEPKİSİNİ BİZE GÖSTERDİ”
20 yıllık muhtarlık hayatında ilk defa bu kadar büyük bir vatandaş tepkisi aldığını belirten Muhtar Gülbasan: “Bizler muhtarlar olarak vatandaşları temsil ediyoruz ve vatandaşın da ilk çaldığı kapı biz olduğumuz için bu yolun kapanmasıyla ilgili çok büyük bir tepkiyle karşılaştık. 18 yıllık muhtarım, ilk defa bu kadar büyük bir tepkiyle karşılaştım” şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Kavşağın kapatılma kararıyla ilgili de konuşan Hicret Mahallesi Muhtarı Gülbasan: “Bizim mahallemiz yeni yeni bir gelişme göstermeye başladı. Bir sabah uyandık ki kavşağımız kapatılmış. Bunun neye göre yapıldığına anlam veremedik. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte orada bir açıklamada bulunduk. Açıklamamızın ardından Sayın Valimizin  devreye girmesiyle birlikte yapılan toplantılarda, Valimiz, Belediye Başkanımız ve Karayolları Bölge Müdürümüz, halkın sesine kulak vererek vatandaşın mağdur olduğunu hissettiler ve orayı tekrardan yeni bir düzenleme yaparak açılması kararını aldılar. Burada emeği geçen başta Valimiz Ömer Toraman, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, Karayolları Bölge Müdürümüz Yusuf Güneş ve basınımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Mantık Kazandı

 ARİFE GÜNÜNDEN ÖNCE AÇILMALI
Kavşağın açılma kararının acil olarak uygulanması gerektiğini belirten Muhtar Gülbasan, gerekçe olarak ise şunları söyledi: “Bu yol, bahsettiğimiz gibi yaklaşık 30 köy ve 2 mahallenin ulaşımını sağlıyor. Aynı zamanda birçok kabristana da bu yol sayesinde ulaşım sağlanmaktadır. Kurban Bayramı nedeniyle binlerce hatta on binlerce vatandaşımız kabristanları ziyaret etmek isteyecektir. Bu kavşağın kapalı olması bu konuda da mağduriyet oluşturacaktır. Zaten bu kapatma kararı bize gelseydi kesinlikle  bunun bayramdan önce yapılmasına müsaade etmezdik. Madem karar alındı bunun hızlı bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Zaten yeterince mağduriyet yaşandı bir de bu durum bayram çilesine dönüşmesin. Kavşağımız bayram öncesinde açılsın ve vatandaşlarımız rahat rahat kabristan ziyaretlerini yapsınlar.”

Mantık Kazandı

“BÜYÜK MÜCADELE VERDİK”
Mahallede bulunan kavşağın açılmasından dolayı memnun olduklarını dile getiren Tepeköy Muhtarı Orhan Yıldız ise: “20 gün önce Hicret Mahallesi Kavşağımız ve Güney Çevre Yolundaki Kavşağımız kapatılmıştı. Bu kapatılma esnasında 25 köyümüz ve 2 mahallemiz mağdur olmuştu. Kavşağın tekrar açılacağını öğrendik. Bu karardan dolayı memnunuz” şeklinde konuştu.

“AÇIKLAMAM YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEBİYET VERDİ, ÖZÜR DİLERİM”
 Kavşağın kapatılma kararının ardından yaptığı açıklamada kızgınlıkla yanlış anlaşılabilecek cümleler kurduğunu dile getiren Orhan Yıldız: “Bizler kavşağımızı açtırmak için bir basın açıklaması yaptık. Bu açıklama sırasında yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek konuşmalar oldu. Bu konuşmalar kızgınlık esnasında olmuştur. Sayın Belediye Başkanımız ve diğer idari amirlerimizle ilgili bir sıkıntımız yoktur. Burada toplumsal olarak 25 köy ve 2 mahallenin mağduriyeti söz konusuydu. Burada bazı kusurlarımız oldu, herkesten özür dileriz” dedi.

Mantık Kazandı

VALİ TORAMAN VE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR
Yolun açılması için büyük mücadele verdiklerini ve bu durum karşısında Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın duyarlı bir davranış sergilediklerini ifade eden Muhtar Yıldız: “Sayın Valimiz Ömer Toraman ve Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız gece yarısında yolun açılmasını sağladı. Hepsine teşekkür ederiz. Bu yolun açılması için çok mücadele verdik” şeklinde konuştu.
Muhtar Yıldız, son olarak kavşağın adının Tepe Köy Kavşağı olmasını istediklerini söyledi.