Mama Lüks Değil İhtiyaçtır!

Başak MERAL GÜNDÜZ/Oğuz Akvaryum yetkilisi Özkan POLAT Her geçen gün çeşitli nedenler ile sürekli artan mama fiyatlarına KDV oranı da eklendikçe hayvanseverler bu fiyatların altından kalkamaz hale gelmiştir. Biz, devletimizden mama fiyatlarının artışına dur demesini beklerken, devletimizin bu hayvanların karınlarını doyurabilmeleri için ihtiyaçları olan mamadan KDV alması ve her fiyat artışında bu oran nedeniyle daha fazla para alması kabul edilemez' dedi.

Mama Lüks Değil İhtiyaçtır!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özkan Polat, ”Öncelikle hayvan beslemek lüks değil, hayvan maması da lüks bir ihtiyaç değil. Maalesef ülkemizde hala marjinal bir grubun hobisi gözüyle bakılıyor bu konuya. Oysa Türkiye, sokak hayvanlarının en fazla olduğu ülkelerden biridir.

Kedi - köpek mamalarına gelen zammın yanı sıra lüks tüketim olarak kabul edilmesi nedeniyle yüzde 18 KDV uygulanması hayvanseverleri isyan ettiriyor. Son günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan binlerce mesajla ‘Mamalarda yüzde 18 KDV kaldırılsın’ çağrısı yapılıyor ve umuyorum ki işe yarayacak. ‘Mama lüks değil temel ihtiyaç’ vurgusu yapan hayvanseverler, özellikle sokaktaki canları besleme konusunda zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar.

MAMA’DA KDV İNDİRİMİ ŞART OLDU
Özkan POLAT,”Türkiye'de hayvan yemlerinde uygulanan yüzde 1 KDV oranı kedi ve köpek mamalarında yüzde 18.Bu hayvanlar, gönüllüleri veya sahiplenenleri tarafından aç kalmamaları için temel ihtiyaçlarından birisi olan mamaya neden %18 KDV ödemek zorunda kalıyor. Yani her 5 günlük mamaya vereceği para ile ekstradan 1 sokak arkadaşı daha beslenebilecekken neden bunun önü kesiliyor. "Kürkte vergi yok, besi hayvanlarında yüzde 1 ama sokaklarda yaşayan kedi köpeğin tükettiği mamanın KDV'si yüzde 18. 

Bu akıl alır bir şey değil. Zaten artan fiyatlar ve zamlar hayvanseverlerin belini bükmüşken bu vergi diliminin değiştirilmesi de kaçınılmaz bir zorunluluk halini aldı”dedi.
 

Mama Lüks Değil İhtiyaçtır!
Mama Lüks Değil İhtiyaçtır!
Mama Lüks Değil İhtiyaçtır!
Mama Lüks Değil İhtiyaçtır!