Malatya Seviniyor Elazığ Bekliyor

Dönemin Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in Elazığ ve Malatya illeri ziyaretleri kapsamında iki ile söz verdiği yatırımlar Malatya'da hayata geçerken Elazığ halen daha bekliyor…

Malatya Seviniyor Elazığ Bekliyor


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da depremin yaralarının sarılmasına katkı sunacak ve Savunma Sanayi Yatırımını hayata geçirecek olan ASELSAN’ın Genel Müdürü Ahmet Akyol ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve beraberindeki heyetle görüştü.  ASELSAN Genel Müdürü Akyol ve beraberindeki heyeti Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ASELSAN’ın Malatya’ya yapacağı yatırımlarla ilgili görüş alışverişi ve istişarelerimizi uzun zamandan beri sürdürmekteyiz. ASELSAN tarafından bir yatırım yapılmasını ve deprem bölgesinde bir lokomotif görevi görmesi noktasında hemfikirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapmış olduğumuz toplantıda kendileri ASELSAN’ın yapacağı yatırımla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunu sordular. Çalışmaların devam ettiğini ifade ettiğimiz zaman Sayın Cumhurbaşkanımız, Savunma Sanayii Başkanımızı arayarak ‘Malatya bizim için çok önemlidir, hızlı bir şekilde faaliyete geçip, depremin yaralarını bir nebze olsun sarmamız gerekir’ şeklinde ifadeleri oldu.
HIZLICA HAYATA GEÇİRECEĞİZ
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifi, Savunma Sanayii Başkanlığının koordinasyonunda Malatya’ya önemli bir yatırım yapacaklarını belirterek: “ASELSAN Malatya’nın ana faaliyet alanları üretim, tasarım ve lojistik olacak. Etap etap faaliyetlere başlayacağımız ASELSAN Malatya’nın birinci fazını hızlıca hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
ELAZIĞ BEKLİYOR
Dönemim Savunma Sanayi Başkanı Elazığlı hemşehrimiz İsmail Demir, Elazığ’a yapılacak yatırımlarla ilgili: “Elazığ’a geldiğimizde de spesifik bir proje ile gelelim dedik. İleride önü çok açık olabilecek teknolojik bir alan olsun diye düşündük. Malum son zamanlarda çip kriziyle beraber dünyada çip meselesinin ne kadar önemli olduğu görüldü ve Türkiye’de çip üretimi şimdiye kadar laboratuvar ölçeği dışında yok. Çip ile ilgili biz bir şirket kurduk. Bu şirketin ana sorumluluğu büyük çip politikasını öncelemek ve onunla ilgili çeşitli iş birlikleri yatırımlarını tarihe geçirmek, teknolojiye göre belirtmek ve çip kılıflama diye ilk adımı TÜYAR şirketimizle beraber inşallah burada atacağız” demişti ancak bu konularda bilen henüz adım atılmış değil.