Malatya EXPO 2028'e Ev Sahipliği Yapacak

FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO 2028'e Malatya ev sahipliği yapacak.

Malatya EXPO 2028'e Ev Sahipliği Yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, EXPO 2028'in Malatya'da yapılacağını duyurdu. 

Daha önce Antalya ve Hatay illerinin ev sahipliği yaptığı dev organizasyona 2028 yılında komşu şehrimiz Malatya ev sahipliği yapacak.

İşte Başkan Gürkan'ın o paylaşımı:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">EXPO 2028 MALATYA’DA!<br><br>Hayırlı olsun.☺️ <a href="https://t.co/NPCIXYhjUv">pic.twitter.com/NPCIXYhjUv</a></p>&mdash; Selahattin Gürkan (@selahattingrkn) <a href="https://twitter.com/selahattingrkn/status/1574843283674697756?ref_src=twsrc%5Etfw">September 27, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

EXPO NEDİR?

EXPO; Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir olimpiyattır. Dünya sergisi ya da Dünya fuarı anlamına gelen EXPO, yenilikçi paylaşımları ve ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Ev sahibi ülke tarafından diğer ülkelerin, şirketlerin, ulusal ve uluslararası kuruluşların, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin halkın davet edildiği dev bir organizasyondur. Günümüzde, EXPO FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyondur. 150 yıldan fazla süregelen EXPO’lar yetki sahibi kişileri, uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını ve politikacıları kapsayan geniş bir kitlenin beraberce çalışmasına olanak veren ve süreleri 6 aylık bir etkinliktir.