Maksat Etkinlik Olsun

AK Parti Gençlik Kolları tarafından başlatılan proje kapsamında pilot ilçe seçtikleri Baskil ilçesindeki çocukların yüzü gülmüş. Gençlik Kolları Görevlileri hayvan figürleri, çiçekler ve süper kahraman figürleri ile çocuklara yüz boyama etkinliği yapmışlar. Daha sonra halat çekme gibi çeşitli oyunlar oynayarak çocuklarla eğlenceli vakit geçirmişler.

Maksat Etkinlik Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklar açısından belki güzel bir etkinlik olabilir. Hani şehirden abi ve ablalar gelmiş, şarkılı şenlikli bir hava var ve hediyeler var.

Televizyon haberlerinde gördüğümüz görüntüler, pandemi kurallarının uygulanmadığını, iç içe ve el ele bir etkinlik dizisi yapıldığını ortaya koyuyordu. Hani bir etkinlik ve bunun devamı bir haber uğruna çocukların sağlığını riske etmeye değer miydi bu etkinlik oldukça tartışılır.

Tartışılacak asıl mesele ve problem ise Gençlik Kollarının kendi alanından ve adından kaçıp çocuklara yönelmesiydi.

Parti teşkilat yapılanmasında adına Gençlik Kolları denilerek kurula bir birimin asıl hedefi elbette gençler olmalı. Gençleri içine alan ve onları kuşatan bir programlar dizisi ve planlamalar yapılmalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önem verdiği ancak yapılan anketlerde gençlerden en az oyu alan partinin Ak Parti olduğu bir dönemde, siyasetten ve onların hayat felsefelerinden bihaber çocuklara yönelmek ve oyunlar oynamak, kolaya kaçmak,  görünürlüğe sığınmaktır ve yanlıştır.

Artık herkes kendi görev ve sorumluluğunun bilincine varmalı ve samimiyetle gereğini yapmalıdır. Medyatik olma hastalığına düşen bir teşkilat başkanı,  başarısızlığa mahkûmdur ve kendisine verilen emanetin sorumluluğunu bilmek hakkını vermekten uzaktır.

Öze ve kendi görevinin özüne dönmek ve bu konuda başarı hikâyeleri yazmak varken, ikincil, üçüncül etkinliklerle zaman öldürmek ve gücü harcamak dava ve görev israfıdır.