Mahalle Mi Sanayi Sitesi Mi?

Sanayi Sitesi'nin Mahallelerine zarar vermekle birlikte görüntü ve gürültü kirliliği yaşandığını ve halkın mahalleyi terk ettiğini ifade eden Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, Elazığ Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu

Mahalle Mi Sanayi Sitesi Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Yıllardır yapılaşmanın az olduğu bir mekânda kurulan Sanayi Sitesi’nin artık sadece mahallenin değil şehrin sorunu olduğuna dikkat çeken Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş yaptığı açıklamada şunları ifade etti:  “Bu sorun sadece mahallemizin sorunu değil, şehrimizin sorunu. Artık kapasitesi yetersiz. 1025 dükkân sanayi sitesi içerisinde varken şuan mahalle içerisine dağılmış 1025 dükkan hatta daha fazlası mahallemiz yerleşim birimleri içinde. Mahallemizin yarısından fazlası sanayi sitesine dahil oldu. Her binanın altında kaportacı, lastikçi ve oto tamircisi var.”

 MAHALLEMİZ DEĞER KAYBI YAŞIYOR

Sanayi sitesinin en kısa süre de kaldırılması gerektiğini ifade eden Muhtar Karataş,“Bu durum  mahallemizin görüntü ve gürültü kirliliğine sebebiyet veriyor. Kaldırım işgallerine sebebiyet veriyor. Vatandaşlar kaldırımları kullanamaz hale geliyor. Ayrıca sanayinin içindeki hurdalıkların genel olarak tamir olmak için getirilip mahalle aralarına bırakılma durumları yaşanıyor. Sanayi sitesinin mağduruyuz. En kısa süre de yer tespitinin yapılarak kaldırılması gerekiyor. Çünkü mahallemizin değer kaybı yaşamasına neden oluyor.” dedi.

NİTELİKSİZ GÖÇ ALIYORUZ, NİTELİKLİ GÖÇ VERİYORUZ

Muhtar Karataş, “Binalarımız değer kaybı yaşıyor ayrıca da çok fazla göç alıyoruz. Nerdeyse mahallemiz de yerli vatandaşımız kalmadı diyebiliriz. Mahallemiz niteliksiz göç alıyor, nitelikli göç veriyor. Mahallemizin 12 bin nüfusu var. Bu 12 bin nüfusun kaçı mültecidir, kaçı başka illerden geldi bilmiyorum. Mahallemiz şehrin bir değeridir. Ama yaşanan bu durum hoş bir durum değil.” dedi.

SANAYİ SİTESİ VE GÖÇMEN YERLEŞİMİ MAHALLENİN CAZİBESİNİ  KAYBETTİRDİ

Sanayi Mahallesinin en eski yapı stoku olan mahalle olduğunu ifade eden  Muhtar Karataş, “Her yerde konut fiyatları 1 iken 100 olmuş, mahallemiz  de 1 iken yarıma düşmüş. Sanayi sitesi ve göçmen sıkıntısı bu duruma getirdi mahallemizi. Şehrimiz de mesela 13 bin göçmen varsa yarısı bizim mahallemizde. Şuan göçmen alımı yapılmıyor ama mevcut yeterli zaten. Elazığ’ın yapı stoku en eski olan mahalle bizim mahallemiz. Yetkililer bu mahalleyi dönüştürmezse vatandaşların dönüştürme gibi bir imkanları yok” diye ifade etti.

DEPREMDEN SONRA BİR BİNA BİLE YAPILMADI

Muhtar Karataş, “Mahallemizde depremden sonra yapılan bir tane binamız yok. Her yerde binalar yapılıyor. Ama mahallemizde bir tane yapılan bina yok. Bundan bir sorun var demek ki. Neden? Çünkü  emlak değeri düşük mahallemizin. Adam başka mahalle de bir milyona ev yapıyorsa satıyor 3 milyon liraya. Bizim mahallemiz de bir milyona ev yapsa, satamaz. Mahallemizin cazibesi yok. Nedeni sanayi sitesinin burada olmasıdır” dedi.

MAHALLEMİZ YARI AÇIK CEZAEVİ

Muhtar Karataş,“Ben her yerde söylüyorum, mahallemiz yarı açık cezaevidir. Millet penceresini ve kapısını açamaz. Sanayinin kiri ve pisliğinden kaynaklı. Mutlaka sanayi sitesinin mahallemizden kalkması lazım. Yapılan bir dükkânı 4’e bölmüşler 4 kişiye kiraya vermişler. Arabaların içeride tamir yapılmadığı dükkânlar var. İnşallah bu sorun en kısa sürede çözülür ve sanayi mahallesi tespit edilecek yeni yerine taşınır. Mahallemiz bu sorundan kurtulur. “dedi.