Mahalle Baskısı

Son günlerde döviz kurunda yaşanan hareketliliğin ardından yapıcı, makul ve mantıklı açıklamalarla geleceğe dair umut olan yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e muhalif isimlerden de destek açıklamaları geliyor ama...

Mahalle Baskısı

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerini geride bıraktı. 

Seçimlerin ardından gündem yeniden ekonomiye ve özellikle son günlerde döviz kurunda yaşanan hareketliliğe kilitlendi.
Konuyla ilgili net ve umut verici açıklamalarda bulunan yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunların çözümsüz olmadığını ancak sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek’in bu açıklamalarına keskin muhaliflikleriyle tanınan isimlerden de destek açıklamaları geldi.

MAHALLE BASKI ORTAYA ÇIKTI

Ancak özellikle Uğur Dündar ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın ilk yaptıkları açıklamalarının ardından yayımladıkları düzeltme mesajları kendi mahallelerinde nasıl bir baskı altına alındıklarını gözler önüne serdi. 

Mahalle Baskısı

UĞUR DÜNDAR DA SOSYAL MEDYADAN NASİBİNİ ALDI

Usta Gazeteci Uğur Dündar dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibine hepimiz yardım etmeliyiz’ sözlerinin ardından sosyal medyada adeta lince uğradı. Dündar kendisine hakaret edip linç etmek isteyenlere isyan ederek şu paylaşımı yaptı:

"Mehmet Şimşek ekonomide yapılan büyük yanlışları düzeltmeye uğraşıyor, durum çok vahim, destek olmalıyız" dediğim için bu iktidar döneminde ağır faturalar ödemiş, son seçimde iktidarın değişmesi için uğraşmış, halâ yargılanan ben, o dakika AKP"li ilân edildim Kara mizah bu!..

“İŞTE TAM DA BUDUR”

Daha sonra bir kullanıcının “Çünkü insanlar vatanı sevmekle iktidarı desteklemek arasındaki farkı unutalı çok oldu” paylaşımını yanıtlayan Dündar: “İşte tam da budur. Çok teşekkür ederim. Saygılar” dedi.

Mahalle Baskısı

ÖZGÜR DEMİRTAŞ DA LİNÇTEN NASİBİNİ ALANLARDAN 

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş da yaptığı düzeltmeyle yediği baskıyı gözler önüne sermiş oldu. Demirtaş, “Mehmet Şimşek’e hepimiz yardım etmeliyiz. Ucundan tutmalıyız. Siyaseti bırakıp problemi çözmeye odaklanmalıyız. Bu memleket hepimizin. Durum vahim” paylaşımına birçok tepki geldiğini belirterek daha sonra şu açıklamayı yaptı:

Arkadaşlarım, Bu twite çok eleştiri gelmiş. Haklısınız! Ben EKSİK anlatmışım. Yardım etmeliyiz derken elbette FAKİR-FUKARA veya orta direk halktan bahsetmiyorum. Onlar daha ne yapabilir ki?  Ben UZMANLARDAN, teknokratlardan, iş bilenlerden bahsediyorum. EKSİK anlatmışım:

Yaşanan bu gelişmeler, muhalefetin daha seçimlerin yeni tamamlanmasına rağmen yeniden Erdoğan'ın gitmesi için ekonomi dahil Türkiye'nin her türlü zarara uğramasını göze alma kafasına yeniden geldiği şeklinde yorumlanıyor...