Madenler Unutuldu mu?

İlimiz Maden İlçesinde bulunan zengin maden yataklarının ihalesinde son noktayı Danıştay koydu ve 'söz konusu alanlardaki işletme hakkı Port Madencilik'e aittir' dedi.

Madenler Unutuldu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet olarak bu konu ile ilgili; “Durdurmaya Durdurma” ve “Sahipsizliğin Faturası” diyerek cumartesi ve pazartesi günleri manşet yapmamıza rağmen, muhalefet siyasilerinin dışında çok konuşan ve fikir beyan eden olmadı. Hele hele tatlı su STK’cılığı yapan ve iktidarın nimetlerinden faydalanan bazı STK’lardan çıt bile çıkmadı.

Özellikle olayın başından beri  takipçisi olan ETSO Başkanı Asilhan Arslan’dan bir açıklama beklendi ancak bu cenahtan da  bir ses gelmedi. ETSO  Başkan Adayı  Ali Şekerdağ, refikimiz Sonsöz’ün çağrısı üzerine, “sürecin takipçisiyiz, elimizden geleni yapacağız” gibi özensiz ve  lütfen bir  açıklamada bulundu. Ancak olayın asıl muhatabı olan iktidar cenahından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu günden sonra hemen herkeste durumu ve sonucu kabul etme gibi bir anlayış hâkim. Kaldı ki Danıştay’ın kararından sonra  yapılacak çok bir şey de kalmıyor.

Madem bu son ve sonuç konusunda yapılacak bir iş kalmadı, bundan sonra siyasilerimize düşen en önemli görev, bu faaliyetler dolayısıyla istihdamın artırılması ve bunun da çoğunlukla ilimizden karşılanması.

Görünen o ki bu madenler ihaleyi alan firma tarafından işletilecek, siyasilerimizin daha önceki beyanlarına binaen izabe tesisi kuracak ve ürün üretecek. 

Bunun için yapılacak çalışmalarda istihdam edilen personeller konusunda bir adım atmak ve bunun koordinesini yapmaktan başka bir iş kalmadı. Kaldı ki bu madenler sonuçta şirketin olduğu gibi ülkemiz ekonomisinin de bir değeri ve kazanımı. Bu değeri en iyi şekilde ekonomiye kazandırmakla birlikte ilimiz ekonomisine katkısını düşünerek atılacak adımların bugünden sonra konuşulması daha doğru olacaktır.