Maden'in Feryadına Kulak Verin !

Maden Belediye Başkanı Musa ORHAN  Yıldızlar SSS Holding bünyesinde bulunan ilçe merkezindeki bakır fabrikasının çevreye ciddi zararlar verdiğini söyledi

Maden'in Feryadına Kulak Verin !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden Belediye Başkanı Musa ORHAN  Yıldızlar SSS Holding bünyesinde bulunan ilçe merkezindeki bakır fabrikasının çevreye ciddi zararlar verdiğini söyledi. Fabrikadaki yanlış yatırımların ve madencilik kurdigerarının uygulanmaması nedeniyle Maden’i ciddi sorunlarla baş başa bıraktığı belirten ORHAN “ 2007 yılında özelleştirilen işletmemiz 9 yıllık geçen süre içerisinde çevreye yatırım yapmadan çevreci anlayıştan son derece uzak ve tahribatçı bir anlayışla hareket ederek gerek ilçeye gerekse ilçe havzasında bulunan Dicle Irmağına çok büyük bir zarar vermektedir. Yapılan yanlış hafriyat dökümü yerleşim yerlerimizi tehdit etmekte ulaşım köprülerimizi tahrip etmektedir. Önümüzdeki günlerde ciddi önlemler alınmazsa ilçe merkezi büyük bir felaketle baş başa kalacaktır” diye konuştu.

Geçmişte fabrika yetkililerini  sözlü ve yazılı bir şekilde uyardıklarını fakat; yetkililerin ise  bilinçli bir şekilde hafriyat dökümü yapıldığını çevreye asla zararı olmayacağını dair kendilerine  yazılı bir açıklama gönderdiklerinin altını çizen başkan ORHAN “Bugün ilçemizin karşı karşıya kaldığı durum ise hiç iç açıcı değildir. Dökülen hafriyatın basıncı nedeniyle ilçenin yeni köprüsünün ayaklarında çatlaklar oluşmuş, tarihi köprü ise yıkılmak üzeredir. Evlerde oluşan çatlaklar  ve yıkım nedeniyle  20’ye yakın evi  tahliye etmek zorunda kaldık” diye kaydetti.

Cazibe Merkezi İçinde Cenaze Merkezi

İlimizin yakın zamanda cazibe merkezi iller arasında gösterildiğine dikkat çeken Maden Belediye Başkanı Musa ORHAN “Devletimizin bölgemizi cazibe bölgesi ilan ettiği bugünlerde maalesef biz cenaze bölgesi olarak ilan edilmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde ciddi önlemler alınmazsa ilçe merkezi büyük bir felaketle baş başa kalacaktır. Bunların yanı sıra 8 aydır atıl durumda duran fabrika çalışanlarını da mağdur etmektedir. Bu ilçenin tek gelir kaynağı olan bu fabrikanın işçilerinin aldığı parayı bekleyen bu ilçenin esnafları da mağdur olmaktadır.

Dünya piyasasında bakır piyasası düşük olduğu için zarar ettiği gerekçesiyle 8 aydır fabrika atıl durumda duruyor. Daha önceki yıllar kâr ederken böyle bir şey demiyordun. Kâr ederken iyi de zarar ederken kötü mü ? Buradan Yıldızlar SSS Holding yöneticilerine sesleniyorum.  Lütfen bu ilçeye daha fazla zarar vermeyiniz ve artık  fabrikayı çalıştıramıyorsanız başka kişi ya da kurumlara devrediniz. İlimizin siyasileri ve bürokratları Maden halkının bu feryadına kulak versin.  Gerekli önlemler alınmazsa ilçemizi çok ciddi bir  heyelan tehlikesi beklemektedir” diye aktardı. 

Başkan Musa ORHAN’a ellerinde pankartlarla destek vermek amacıyla toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup konuşmaların ardından  olaysız bir şekilde dağıldı.