Macron Tornistanı

İslam karşıtı söylem ve birçok camiyi kapatıp Müslümanlara olumsuz davranışlar gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, seçimlerde ikinci tura kalınca Müslümanların oyunu alabilmek için ibadet ve inanç serbestliği vurgusu yaparak ikiyüzlülüğünü ortaya koydu.

Macron Tornistanı

Macron, "Laiklik yoluyla herkesin inanıp inanmamasına, ibadet etmesine izin veren bir Fransa istiyorum. Müslümanların veya Yahudilerin dinlerinin emrettiği gibi yemek yemelerini engelleyen bir Fransa istemiyorum, bu biz değiliz. Önümüzdeki günlerde onlara projemizin ihtiyaçlarını herhangi bir aşırı sağ projeden daha iyi sürdürülebilir bir şekilde karşıladığını göstereceğim. Yanılmayalım, hiçbir şey bitmedi. Önümüzdeki 15 gün içinde yapacağımız müzakere ülkemiz ve Avrupa için belirleyici olacaktır” diyerek, geçmişte hor görüp ötekileştirdiği camiaların oylarını alabilmenin telaşına düştü.
Laikliğin merkezi ve dünyaya yayılan mekânı olmakla bilinen ve ünlenen Fransa,  inançlara yapılan baskılar, cami kapatmalar ve İslam karşıtı söylemlerden, dine saygı ve ibadet özgürlüğü söylemi, batının iki yüzlüğünü bir kez de Macron’un cümleleriyle gösterdi.

Fransa’daki Müslümanlar, bu beyanlara aldanıp Macron’a oy verir mi bilmeyiz ama bir daha böylesine söylemlerin yaşanmadığı bir Fransa için Müslümanların hak ve özgürlük mücadelelerinin dozunu ve tepkilerini  artırması gerektiği de bir gerçek. Müslümanlar öyle bir tavır ve tepki koymalı ki bir daha hiçbir Fransız siyasetçi, böylesi bir iki yüzlülüğü bir daha yapmasın.