Maaşa Zam Gelmesin!

Asgari ücrete yapılan yüzde 54.6'lık zammın ardından tüm gözler emekli ve memurların maaş artışlarına çevrildi. Milyonlarca memur ve emekli zam için 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranını beklerken maaş artışına, toplu sözleşme+enflasyon farkına ek olarak 'refah payı' bekleniyor.

Maaşa Zam Gelmesin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi 2022 yılında memurlara yüzde 2,5'lİk bir refah payı verilmişti.  Ancak bunun verilmesi bakanlıklardan ziyade Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi inisiyatifinde.

 2023 yılı için de toplu sözleşmeye ekstra bir seyyanen zam ya da refah payı ile birlikte zam artışının yüzde 25 seviyelerine çıkabileceği ifade ediliyor.

Çalışanlara yönelik zamların yapılması çok doğru ve gerekli. Asgari ücretten sonra memur ve emeklilerin maaşlarına da yüzde 25’lik bir artış yetmez ama bir miktar rahatlatır çalışanlarımızı.

Ancak madalyonun diğer bir tarafı var ki ne yüzde 25 ne de yüzde 50 zam bile kifayet etmiyor, yeterli gelmiyor. Resmi yüzde 90’lara, gayri resmi yüzde 300’lere ulaşan bir enflasyonda yüzde 25’lik zammın ne anlamı var ki?

Sendikalarda ve vatandaşlarda oluşan son kanaat; “piyasa zamlanmasın bunu durdursunlar lüzumu yok bize de zam yapmasınlar” durumunda. Biz de aynı görüşteyiz. Başta temel tüketim maddeleri olmak üzere ürünlere zam yapılmasın, maaşlara zam beklemiyor ve hatta istemiyoruz.