Lise öğrencilerine çevre eğitimi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çevre bilinci oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen 'Sıfır Atık ve Çevre Bilinci Farkındalık Eğitimi' programında öğrencilere sıfır atığın önemini anlattı.

Lise öğrencilerine çevre  eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çevre bilinci oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen ‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci Farkındalık Eğitimi’ programında öğrencilere sıfır atığın önemini anlattı.

Şehit Gökhan Ertan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Türkiye genelinde devam eden ‘Sıfır Atık’ projelerine en fazla destek sunan yerel yönetimlerin başında geldiklerini söyledi.

Bölgenin en büyük çevre yatırımı olan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisini Yeşilyurt’a kazandırıp, temiz, düzenli ve sağlıklı bir Yeşilyurt’u gelecek nesillere emanet etme noktasında büyük bir adım attıklarına dikkat çeken Çınar, “Belediye olarak tüm hizmetlerimizin temelinde, sağlıklı ve güzel bir Yeşilyurt anlayışı hakimdir. Çünkü temiz bir çevre, yeşil bir hayat ve sağlıklı bir dünya olmazsa yapılan yatırımların hiçbir anlamı olmaz. Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başarıyla devam eden ‘Sıfır Atık’ projelerini ülke çapında en fazla destekleyen yerel yönetimler arasında olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin en büyük çevre yatırımı olan Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisinden 1.Sınıf Atık Getirme Merkezine, zararlı atıkların bertaraf edilmesinden geri dönüşüm hizmetlerine, sıfır atığın önemi anlatan eğitim hizmetlerimizden toplumda farkındalık oluşturulan sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda çok etkin ve aktif çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

Çevrenin temiz ve sağlıklı tutulmasının herkesin ortak görevi olduğunu vurgulayan Çınar, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimize erken yaşlarda geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda bilgi sahibi olması, temiz ve sağlıklı çevre konusunda hassas bir yapıya sahip olması içinde bu tür eğitim hizmetlerimizi okullarda yaygınlaştırmaktayız. Güzel ve sağlıklı bir dünyayı gelecek nesillere emanet etmek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Tabii ki bu çalışmaları hep birlikte, el ele yapmalıyız. Çünkü bu dünya ve hayat hepimizin, geleceğe bırakılacak en güzel hazine hiç şüphesiz sağlıklı bir dünyadır. Doğanın kaynakları asla sınırsız değildir. Bu kaynakları israf etmeden doğru ve planlı kullanmak hepimizin temel görevidir. Özellikle gençlerimizin bu konuda desteklerini bekliyoruz. Hayatın her alanıyla ilgili bilgili ve donanımlı bir gençlik için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. ‘Sıfır Atık’ yatırımlarında planlamasını yapıp uygulayan, teknik alt yapısı ise o denli güçlü bir belediyeyiz. Yeşilyurt’un dört bir tarafından topladığımız atık ve zararlı maddeleri tesislerimize getirip burada gerekli işlemleri yapıp ardından geri dönüşümünü yaparak doğamızı elimizden geldiğince korumaya ve sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çevremizi temiz tutmak hem insani hem de vicdani bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.

Çınar’ın konuşmasından sonra Yeşilyurt Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri tarafından öğrencilere ‘Sıfır Atık- Çevre Bilinci Farkındalık Eğitimi ve İklim Değişikliği’ başlığı altında çevre temizliği ve sıfır atığın önemi üzerine görsel sunum destekli bilgilendirme çalışması yapıldı.