LİBYA'DA İÇ BARIŞA KATKI SUNACAĞIZ

Erol KARA/ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ Libya da anlaşmaların yürürlüğe girmesi ile iç barışa katkı sunulacağını söyledi.

LİBYA'DA İÇ BARIŞA KATKI SUNACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirdağ, “Cumhuriyet tarihinin en önemli anlaşmalarından birisidir Libya mütabakatı. Sayın Cumhurbaşkanımızı gösterdiği cesaret ve iradeden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Türkiye’nin Libya’nın meşru hükümeti ile yaptığı münhasır ekonomik bölge anlaşması ile başta Yunanistan olmak üzere Rum kesimi ve İsrail’ in oyunlarının bozulduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Bu anlaşmalar Cumhuriyet tarihinin en önemli anlaşmalarından birisidir Libya mütabakatı. Sayın Cumhurbaşkanımızı gösterdiği cesaret ve iradeden dolayı teşekkür ediyorum. Bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile askeri iş birliği anlaşması yapıldı. Libya da meşru hükümeti devirmeye yönelik planlar var. Birinci adımın gerçekleşmesi için askeri iş birliği şarttı. Hükümetimizin böyle bir karar alması çok isabetli oldu.  Ülkemizin geleceği için bazen risk almak gerekiyordu. İnşallah bu risk en az kayıpla geçiştirilir.” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN ÇATIŞMAYA NİYETİ YOK

 

Askeri işbirliği ile biz Libya’nın iç barışına da katkıda bulunacağız diyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Cumhurbaşkanımız açıkladı zaten bizim Libya da çatışmaya niyetimiz yok. Orada huzur ortamını sağlamak istiyoruz. İnşallah milli mutabakat hükümeti kurulur uzun vade de her iki ülkenin de kazanımları olur. Türkiye Libya da kesinlikle olmalı. Orada her ülke varken bizim orda da olmamamız eksiklik olur. Bizim Libya ile geçmişimiz var. Libya Osmanlı toprağıdır.  Bazı ülkeler orada o denklemin içine girerken, kazanımlar elde etmeye çalışırken bizimde olmamamız doğru olmazdı. Hatta bence biraz daha da erken olsaydı daha da iyi olurdu diye düşünüyorum.” dedi.