LGS Tercih Süreci Bugün Başlıyor Deprem Bölgesi İçin Duyuru !

LGS tercih robotu, bugün itibariyle yapılacak olan tercih süresince en büyük yardımcı olacak. Yüzdelik dilimler konusunda geçtiğimiz yılın verileri ile karşılaştırma yapma imkanı tanıyacak olan LGS tercih robotu, kontenjanlar konusunda da bilgi verecek. Diğer taraftan bu yıl depremden etkilenen öğrenciler için sağlanan ek kontenjan da LGS tercih robotu üzerinden görüntülenebilecek. İşte, 2023 LGS tercih kılavuzu ve lise tercih robotu hakkında detaylı bilgiler

LGS Tercih Süreci Bugün Başlıyor Deprem Bölgesi İçin Duyuru !

Lise tercihleri için LGS tercih robotu, E Okul yüzdelik dilim ve kontenjan robotu olarak internet üzerinden erişime açık olacak. E-Okul kontenjan robotu aracılığıyla öğrenciler tercihlerini kolayca yapabilecek. Öğrencilerin tercih robotu aracılığıyla merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme okullarını seçeceği süreçte, tercih robotu büyük yardımcı olacak. İşte, 3 Temmuz'da başlayacak tercih dönemi öncesinde adrese göre liseler ve yüzdelik dilime göre liste tercihleri için detaylar.

ADRESE GÖRE LİSE TERCİH ROBOTU

Adrese göre lise tercih robotu, ikamet edilen adresin girilmesi ve öğrenci bilgilerinin verilmesiyle birlikte konuma yakın okulları listelemektedir.

YÜZDELİK DİLİME GÖRE LİSE TERCİH ROBOTU

Yüzdelik dilime göre lise tercih robotu içerisinde Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu Liseleri Tercih Listesi, Özel Program ve Proje Uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tercih Listesi,Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Listesi yer alacak.