Lastik Değiştirme ve Zincir Takma Zamanı Geldi

''Sanayi Esnafı Bayram Ediyor''

Elazığ'da bulunan araç bakım yerleri, kar yağışlarının artması ile birlikte yoğun günler geç

Lastik Değiştirme  ve Zincir Takma Zamanı Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘’Sanayi Esnafı Bayram Ediyor’’

Elazığ’da bulunan araç bakım yerleri, kar yağışlarının artması ile birlikte yoğun günler geçiriyor. Sürücülerin lastik değiştirmeleri ve zincir taktırmalarından dolayı oldukça yoğun çalışan esnaflar, ’Kış aylarında işlerimizde büyük bir artış meydana geliyor. Sürücülerimiz kar yağışlarından dolayı her hangi bir kaza yaşamamak için önlemlerini alıyor. ’dedi.

‘’Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Getirildi’’

Kış lastiği takma zorunluluğu ile birlikte sürücülerin kesinlikle kış aylarında lastik değişimi yaptırmaları gerektiğini dile getiren esnaflar, ’Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine, çıkarılan yeni yönetmelikle ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi ’diye konuştu.

‘’Kaliteli Zincir Kullanılmalı’’

Özellikle don olaylarından dolayı meydana gelebilecek kazaları önlemek için en fazla tercih edilen yöntem olan lastiklere zincir takma uygulamasının çok önemli olduğunu ifade eden Sanayi Esnafı, ’Sürücülerin mutlaka kaliteli zincir kullanması gerekiyor. Piyasada çok ucuza satılan Çin malı zincirler var. Bizler kesinlikte bu zincirleri tavsiye etmiyoruz. Kaliteli bir zincir hayat kurtarır. Ucuz zincirler ise kazalara davetiye çıkarır. ’diye ifade etti.