KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Sonuçları Açıklandı!

KYK burs sonuçları açıklandı.GSB'den yapılan duyuruda GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının erişime açıldığı duyuruldu.13 Kasım itibarıyla ' KYK burs sonuçları 2023-2024 öğrenciler tarafından bekleniyordu. Ön lisans ve lisans eğitimlerine bu yıl başlayan veya ara sınıfta okuyan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen takvimde başvurularını kuruma iletti. Eğitim giderlerini karşılamak, yurt ücreti, ulaşım vb. ihtiyaçlarını burslardan alacakları ücretlerle karşılayacak öğrenciler KYK burs başvuru sonuçlarına dikkat kesildi. KYK burs başvuruları değerlendirme işlemleri diğer kamu kurumlarından alınan bilgiler ile yapılıyor. Öğrencilerin başvuru esnasında verdiği bilgiler karşılaştırılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere öncelikli olarak burs ve sonrasında kredi desteği sağlanıyor. Bu dönem KYK burs ücreti 2.000 TL olarak belirlendi. Başvuruların üzerinden 25 gün geçerken adaylar 'KYK burs sonuçları açıklandı' duyurusuna dikkat kesildi. Sonuçlar e-Devlet üzerinden telefon, tablet vb. araçlarla sorgulanabilecek. Peki KYK burs sonuçları nasıl sorgulanır? İşte, KYK burs sonucu sorgulama sayfası

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Sonuçları Açıklandı!

Devlet tarafından üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla verilen bursun başvuruları bu yıl 12-19 Ekim tarihleri arasında tamamlandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk burs ödemeleri sonuçlar açıklandıktan sonra geriye dönük olarak gerçekleştirilecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere sağlanan burs ve kredileri alacak öğrenciler, sonuçlar açıklandıktan sonra banka hesaplarını açtıracak ve burslar bu hesaplara yatırılacak. Başvuru sonucu açıklandıktan sonra taahhütname onayı yapmayan adaylar burs ve kredi hakkını kaybedecek. Bu sebeple öğrenim kredisi çıksa dahi almak istemeyen adaylar taahhütname onayı yapmayarak kredi hakkından feragat edebilecek. 12 Kasım itibarıyla burs sonuçları için araştırmalar sıklaştı. Başvuruların sona ermesinin üzerinden 24 gün geçerken adaylar e-Devlet ekranına yoğunlaştı. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, KYK burs sonucu sorgulama ekranı…

KYK ÜNİVERSİTE BURS SONUÇLARI 2023-2024 AÇIKLANDI MI?

KYK burs sonuçları 12 Kasım itibarıyla henüz açıklanmadı. Başvuruların tamamlanmasının üzerinden 25 gün geçerken Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılacak “ KYK burs sonuçları açıklandı” duyurusu bekleniyor.

Burs ve kredi başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. Geçtiğimiz senelerde burs sonuç ekranında yoğunluk oluştuğundan adaylar, sonuçlara geç erişim sağlayabilmişti.

Hızlı sorgulama yapmak isteyen adayların telefonlarının mobil marketlerinden e-Devlet uygulamasını telefonlarına indirmesi gerekmektedir.

Sonuçlar açıklandıktan sonra uygulamada arama çubuğuna “Gençlik ve Spor Bakanlığı” ardından ise Burs/öğrenim kredisi başvuru sonucu sorgulama yazarak sorgulama ekranına giriş yapılabilir.
Sonuç ekranında adayların T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, eğitim aldığı üniversite, bölüm ve fakülte adıyla beraber burs durumu yer alacak.

“BURS ALABİLİRSİNİZ” SONUCU NE DEMEK?

Sorgulama yaptıktan sonra “ Burs Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz olarak burs alabilecek. Bu ifade öğrencilerin burs kazandığı anlamına gelmektedir.

“ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLİRSİNİZ” NE DEMEK?

Sonuç ekranında “ Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan öğrenciler ise geri ödemeli kredi alabileceği anlamı taşımaktadır.

Kredi ve burs ödemeleri arasında bir fark bulunmamaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs ve kredi ücretleri lisans ve ön lisans için aylık 2.000 lira olarak belirlendi. Burs ve kredi ödemeleri bir yılda 12 ay boyunca yapılır.

KREDİ ALMAK İSTEMEYEN ADAYLAR DİKKAT!

Öğrenim kredisi almak istemeyen adaylar tahhütname onayı yapmayacak. Burs başvuru sonuçları erişime açıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrencilere tahhütname onayı için tarih verecek. Bu tarihe kadar tahhütname onayı yapmayan adaylar burs ve kredi hakkını kaybedecek. Dolayısıyla kredi almak istemeyen adayların taahhütname onayı yapmasına gerek bulunmuyor. Tahhütname yapan adaylara ödemeler gerçekleştirilecek.

BURS ÖDEMESİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Öğrencilerin burs almaya devam etmeleri için bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Öğretim kurumundan ayrılan, çıkarılan veya geçiçi olarak uzaklaştırılan öğrencilerin bursu kesilir.

Benzer şekilde vazgeçen, izin alan, kayıt donduran ve ders kaydı yaptırılmaması durumunda burs alınamaz.

Öğretim kurumunun kapatılması, sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme, KYK yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması kesin hükümle mahkum olma durumlarında öğrenci bursu kesilmektedir.