KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları 12 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşti. Belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlayan öğrenciler KYK burs sonuçları için gözünü Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan (GSB) gelecek son dakika açıklamalarına çevirdi. Peki, 'KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?' İşte 2023-2024 KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih...

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Hatırlanacağı üzere KYK burs sonuçları geçtiğimiz yıl 16 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Gerçekleşen son Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 KYK burs ücretlerini açıkladı. KYK burs ücretlerinin açıklanmasının ardından, KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih araştırılmaya başlandı. 
 
KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.
 
KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2024 yılı kredi burs miktarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

İşte 2023-2024 yılı burs ve kredi miktarları

Lisans öğrencileri 1250 TL'den 2000 TL'ye

Yüksek lisans öğrencileri 2500 TL'den 4000 TL'ye

Doktora öğrencileri 3750 TL'den 6000 TL'ye yükselmiş oldu.