'Küstüm, Oynamıyorum!'

Parlamenter sisteme dönüşte anlaşan muhalefetin 6'lı masayı kurmasından sonra başlayan çekişmeler, 'ömrü uzun olmaz' yorumlarını haklı çıkartacak boyutlara ulaştı.

'Küstüm, Oynamıyorum!'

Son kırgınlığa ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal neden oldu.

Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ittifakın Cumhurbaşkanı adayının özelliklerini sıralarken "20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak." ifadesine yer verdi.

Sarf ettiği sözler ittifak üyelerine rahatsızlık veren Uysal, özür dilese de kırgınlık giderilemedi.

Devreye giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uysal'ın açıklamalarından rahatsız olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu aradı.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na üzüldüğünü, yaşananların uzlaşı ortamı oluşturmaya çalışırken yaşanmasının hoş olmadığını söylerken CHP'nin sessiz kalmasına da kızdı.

Davutoğlu'nun, yakın çevresine CHP'nin de bir şeyler söylemesi gerektiğini söylemiş.

Davutoğlu, her fırsatta Ak Parti içindeki yanlışları ve haksızlıkları görüp başbakanlığı bırakma fedakârlığını dile getiri ve bu yönüyle takdir görmeyi beklerken DP lideri Uysal’ın “siz de çok masum değilsiniz” anlamına gelecek değerlendirmesine muhatap olmanın kızgınlığını ve kırgınlığını yaşamış. Ve neredeyse “küstüm, alın aşıklarınızı oynamıyorum” noktasına gelmiş..

Görünen o ki 6’lı masada bugünden sonra gelecek siyasi kurguları, parlamenter sistem ve planları yerine, geçmişin tozlu sayfaları karıştırılacak. Bu da masanın çok uzun olmayacağının bir işareti olarak yorumlanıyor.

Öyle ya adam hem başbakanlık koltuğunu bırakıp hiçbir siyasi başarısı olmayan kişilerle aynı masada oturacak kadar olgunluk ve mütevazılık gösteriyor hem de binde birlik oy oranına sahip bir parti genel başkanı tarafından geçmişin hesabı  sorularak sorgulanıyor. 

Bizim bildiğimiz Davutoğlu Hoca, bu töhmetin altında kalmaz ve asla papuç bırakmaz.

Tüm bu yaşananlar 3. ittifakın ayak sesleri olarak yorumlanabilir mi?  Bu aşamadan sonra 3 değil,  4. İttifak bile içten değil.