Kuşaksız: 'Acil Okul İhtiyacımız Var'

Özel Haber: Elazığ Zafran Mahallesi Muhtarı Selahattin Kuşaksız, Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Muhtar Kuşaksız, mahallede okul ve yaşam merkezi ihtiyacının olduğunu belirtti.

Kuşaksız: 'Acil Okul İhtiyacımız Var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kağan İnal- Seren Taş/Zafran Mahallesi Muhtarı Selahattin Kuşaksız Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Deprem sonrası yapılan yeni konutlarla birlikte Zafran Mahallesi’nin göç aldığını belirten Kuşaksız, mahallede okul ve yaşam merkezi ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Haber 

İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Muhtar Kuşaksız, geçmiş dönemlerde Zafran Mahallesi’nin hizmetlerden yoksun kaldığını ancak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın özellikle imar konusunun çözümünde kendilerine katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “Kuruluş yılından itibaren bakarsanız mahallemiz hizmetlerden büyük oranda yoksun kalmıştır. Ben muhtar seçildikten sonra bu süreçten itibaren oturup toplantılar yaptık, mahallemiz için yapılabilecekleri konuştuk. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da sağ olsun bu konuda bize yardımcı oldu ve elinden gelenleri yaptı. Bizim en büyük sorunumuz imar problemiydi, belediyemizle beraber imar çalışmasını da sonuçlandırdık. Yakın zamanda tapularımızı da alacağız. Şu anki önceliğimiz budur.”

Haber

“MAHALLEMİZ CİDDİ GÖÇ ALDI”
 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası Zafran Mahallesi’nde yapılan konut ve işyerleri ile birlikte mahallenin ciddi bir göç aldığını belirten Muhtar Selahattin Kuşaksız, şu bilgileri verdi: “Depremden önce 55 hane evimiz vardı. Toplam seçmen sayımız da bazı zaman 150 oluyor, bazı zaman da 200 oluyor. Depremden sonra devletimiz TOKİ binaları inşa etti. 700 konut yapıldı, 28 dükkanımız, bir tane iş merkezimiz, iki tane fırınımız ve bir tane de camimiz var. Şu an ki daire yapısına bakarsak 2500 nüfusa ulaştık diyebiliriz.” 

MAHALLEDE BİRÇOK EKSİK VAR
Zafran Mahallesi’nde bulunan eksiklikleri de açıklayan Muhtar Kuşaksız, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Mahallemizde kamu kurumu, okulumuz yok. Cenazemiz olduğu zaman vatandaşın oturacağı bir taziye evimiz ne yazık ki yok. Mahallemizde sadece bir tane eski camimiz var. TOKİ ile beraber dükkanlar yapıldı ama henüz faaliyete geçmedi. Depremden sonra yapılan konutlarla birlikte  göç aldık, Elazığ’ın diğer mahallerinden Sürsürü, Ataşehir, Olgunlar, Mustafapaşa, Abdullahpaşa’dan göç geldi ve mahallemiz büyük oranda büyüdü.”

Haber

2+1 EVLER VATANDAŞI MEMNUN ETMEDİ
Zafran Mahallesi’nde deprem sonrası TOKİ tarafından inşa edilen 2+1 konutların vatandaşı memnun etmediğini belirten Muhtar Kuşaksız, şunları söyledi: “Devletimiz çok güzel evler yaptı. Çok kısa zamanda bin 100 konut yapıldı. Vatandaşlar 2+1 konutlardan memnun kalmadı. 3+1 evleri tercih ettiler. Aslında evlerimiz güzel ama kalabalık olan ailelere küçük geldi.”

Haber

OKUL İHTİYACIMIZ VAR
Zafran Mahallesi’nde acil bir okul ihtiyacı olduğunu belirten Muhtar Selahattin Kuşaksız aynı zamanda insanların vakit geçirebileceği sosyal alanların da mahallelerine yapılmasını istediklerini belirterek son olarak şunları söyledi: “Bir an önce imarı tamamlayıp yolları açmak istiyoruz. Bir okula ve yaşam merkezine ihtiyacımız var. Kadınlarımız bir aktivite içinde değiller. Kamu kuruluşlarının bu tarafa kaymasını istiyoruz. Yıllarca bunlardan mahrum kaldık. Bu konuyu Başkan Şerifoğulları ile görüştük, o da bize yapılacağının sözünü verdi. Biz de muhtarlar olarak ona inanıyoruz. Mahallemiz Sayın Şerifoğulları’ndan sonra gelişmeye başladı.”