'Kuruluş İlkesi'ni Ak Parti'de Bulan YRP'li

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa etti.

'Kuruluş İlkesi'ni Ak Parti'de Bulan YRP'li
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pamukçu'nun yaptığı istifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklıselimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."

Suat Pamukçu’nun partisinden istifa etmesinin haklı gerekçeleri olabilir belki ama anlaşılan o ki istediği ve beklediği bir isim aday yapılmayınca bunu kuruluş ilkelerinden sapma olarak yorumlamış ve istifasını sunmuş.

Yeniden Refah Partisi’nin bu seçilmelere keyfiyet yerine kemiyet olarak baktığı doğru. Yani Pamukçu’nun dediği gibi en yüksek oyu getirecek adaylar, davanın tozunu yutmuşların önüne geçmiş gibi görülüyor.  YRP bu seçimleri yüzde 7 barajını aşabilme özgüven ve heyecanını tabana vermek amacıyla samimiyet değil oy hesabı yaptı.

Birçok il ve ilçede gösterdiği adaylardan da  bunu anlamak çok zor değil.

YRP, 31 Mart seçimlerini 2028 yılında yapılacak seçimlerin kritik bir eşiği olarak gördü ve makyavelist bir yaklaşımla niteliği değil niceliği önde tuttu.

Doğruluğu ve yanlışlığını kendi içinde tartışadursunlar, Pamukçu’nun istifası bundan rahatsızlık duyanların varlığını ortaya koyuyor.

Yazımızı bitirdikten sonra haber sitelerine “Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa edip AK Parti’ye geçti.” Haberi düştü.

Demek ki Pamukçu YRP’de bulamadığı kuruluş ilkelerini Ak Parti’de buldu.

Bari istifa ederken iddialı cümleler kurmasaydın pamukçu.  Gerekçe ile yapılan eylem çok mantıklı ve kabul görülebilecek bir açıklama olmadı.

Şimd gel de siyasetçilere güven. Gel de onlara oy ver. Molla Kerem haklı galiba…