KURSDER Ankara'da Düzenlenen Toplantıyla Bir Araya Geldi

Toplantıda açıklamada bulunan Elazığ KURSDER Başkanı Veli AKSU: 'Her zaman kucaklayıcı olacak ve ortak paydada buluşacağız' dedi.

KURSDER Ankara'da Düzenlenen Toplantıyla Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl temsilcilerinin katıldığı toplantı, 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ KURSDER Başkanı Veli Aksu ve Başkan Yardımcısı Hilmi Emrah Pamukçu da katılım sağladı. Özel Öğretim kurum ve kuruluşlarının birçok hususta eksiklikleri olduğunu belirten

Başkan AKSU konuşmasında; "Kıymetli İl Temsilcilerimiz, 18 – 19 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirdiğimiz istişare toplantısından büyük kazanımlarla ayrıldım. Özel öğretim dernekçiliğinin zorluklarını ve güzelliklerini bir kez daha idrak ettim. Avukatımız Yılmaz Bey’in doyurucu açıklamaları, Aydın Bey’in mevzuata ilişkin olarak yaptığı açıklamalar ve Engin Ceylân Bey'in bütünleştirici ifadeleri mühimdi. Bilgilendik. Özellikle Elazığ KURSDER Başkanı olarak Elazığ adına yapılan KURSDER çalışmalarını 81 il temsilleriyle paylaşımları yol gösterici oldu. İl temsilcilerimizin tamamındaki heyecan ve örgütlü olma isteği beni bir kez daha umutlandırdı. Artık TOBB ve Ticaret odalarında yer tutma azminde ve isteğinde olmamızla birlikte bazı illerde yer tutmuş olmamızı mücadelemiz için yeni bir aşama olarak değerlendirmemiz taktirle karşılandı. Özellikle genç arkadaşların bu mücadeleyi ne kadar ileriye taşıyabileceğine şahitlik ettim, mutlu oldum.

HEP BİRLİKTE DAHA İLERİYE

Emek veren tüm arkadaşlarıma, dostlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

Özetle:

1. Bizi bağlayan ve bağlı olduğumuz yasaları iyi bilmek bizi güçlü kılacak.

2. İlimizde bulunan bütün kurumlarla kucaklayıcı ve ortak paydalarda uzlaşıcı olmak hepimize birden kazandıracak.

3. Herhangi bir ilimizdeki kazanım genele yansıyacak ve ortak kazanıma dönüşecek.

4. Öğretmen sözleşmeleri, kayıt sözleşmeleri, kaynak vermeye ilişkin ortak tutum, yasadışı ders etkinliklerine karşı ortak tutum işimizi kolaylaştıracak ve elimizi güçlendirecek. 

5. Federasyon ve Konfederasyon çalışmalarımıza hız vermemiz tüm derslerden eğitim verebilme yolunda önemli bir adım olacak. Elinizdeki belgeleri, bilgileri, fotoğrafları, yasa ve yönetmeliklerle ilgili özel görüşlerinizi buradan paylaşırsanız düzenli bir arşive dönüştürüp kullanabilme imkanına kavuşuruz. Hep birlikte daha ileriye" ifadelerine yer verdi.