Kurs-Der Başkanı Veli Aksu'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Kurs-Der, Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Dernek Başkanı Veli Aksu eve Eğitimci Eralp Sarıkamış Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret etti.

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Dernek Başkanı Aksu, Elazığ’da bulunan kursların içeriğinden ve verilen eğitimin niteliğinden bahsetti. Başkan Aksu ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada,

“Özel Eğitim Kurslarımız ve Muhtelif Kurslar, Kurs-Der’e kayıtlı olan kurum sayımız 18 tane. Bunun yanında özel eğitim kursları, bir üst okulun sınavlarına hazırlık ev aynı zamanda okula takviye kursları veren tek kurumuz. Bu kurumların dışındaki herhangi bir sınava hazırlık kursu ya da okula takviye kursları veremezler. Kurs-Der’e bağlı kurumlarımızın hepsi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı legal olan kurumlardır.

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Erken kayıtlarımızın başladığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde öğrencilerin MEB’e bağlı olan kurumları tercih etmeleri çok önemli. Çünkü Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ve Valiliğimiz kaçak kurslara yönelik denetimler başlatmıştır. Dolayısıyla birçok kurum bu denetimler neticesinde ceza almış ve birçok kurum kapatılmıştır.” Şeklinde konuştu.

Elazığ’da özel eğitim kursuna kaydolmak isteyen öğrencilerin ve velilerin dikkat etmesi gereken konulardan bahseden Başkan Aksu,

“Öğrenci ve velilerimizin tercih edecekleri kurumlara gittiklerinde kapılarda bulunan kare kodu okutup, o kurum hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu kare kodlar yasal olarak her kurum ve kuruluşun kapısında olmak zorundadır. İçeriğinde kurumun MEB’e bağlı olup olmadığı, hangi derslerin verildiği, hangi branşlarda eğitim verildiği gibi konular hakkında yasal bir şekilde bilgi alabilirler.

Kurs-Der Başkanı Veli Aksu'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Bize, yani Kurs-Der’e bağlı olan kurumların hepsi MEB onaylı ve MEB destekli kurumlardır. Velilerimizin özellikle bu kurumları tercih etmelerinde fayda var.” Dedi.