Külünk Partisini Uyardı: Sokakla İnatlaşılmaz!

Ak Parti İstanbul Eski Milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, partisini uyardı.

Külünk Partisini Uyardı: Sokakla İnatlaşılmaz!

Eski Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, parti yöneticilerini seçim süreciyle alakalı uyardı. Külünk, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne ısrarla konulan kontrolünüzdeki dayatılmış adaylıkları siz Sokak görmüyor mu zannediyorsunuz?” diyerek sitem etti.

Metin Külünk, Ak Parti’nin aday belirleme sürecinde asıl önemli olan kriterin vatandaşların görüşü olduğunu hatırlattı.

Ak Parti’de, 2024 seçimleri için yöneticiler kendi adaylarını mı dayatacak, yoksa vatandaşın istediği adaylar mı gösterilecek?

“HAKİKATLER CUMHURBAŞKANIMIZA YANSITILMIYOR, TEMAYÜLDE KENDİ İSTEDİKLERİ İSİMLERİ DAYATIYORLAR”

Söz konusu paylaşımda Külünk, “Toplum Ak Partinin Belediye başkan adaylarını bekliyor.

Sokakta inatlaşılacak mı yoksa sokağın beklentileri mi karşılanacak?

Ya da 31 Mart seçimlerinde sabaha uyandığımızda 1 Nisan’da Türkiye erken seçim tartışmalarına mı uyanacak?

Tüm teşkilatlarımız;

Ana Kademelerimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Mahalle Teşkilatlarımız… bu mücadeleye, alın teri ve akıl teri döken tüm kardeşlerimiz, temayül yoklaması yaparak; İlinde, ilçesinde ve beldesinde, kendisini temsil etmesini istediği adaylar için, görüşünü ifade etti. Çünkü, milletin adamı olan Sayın Cumhurbaşkanımız, her daim milletin fikrine, eleştirisine ve önerisine, önem vermiş bir liderdir.

“MİLLETİMİZİ KARAMSARLIĞA SÜRÜKLEYEN ONLARCA HAKLI SORULAR”

Fakat milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın aday belirleme sürecine olan bu denli hassasiyetini, “aday belirleme sürecinde etkin olan” parti yöneticilerinden de bekliyor. Hakikatlerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yansıtılmadığı, temayülde kendi istedikleri isimleri dayattıkları, şehrin dokusu ile alakası olmayan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü mücadelenin ve zorlukların hiç bir yerinde yer almamış “kendi sözlerinden çıkmayacak gerek bürokrat gerek mücadelenin hiç bir yerinde yer almamış şapkadan çıkan tavşan misali isimlerin” dayatıldığı ve daha kötüsü, bu isimleri kendi kontrolünde olan anket şirketleri marifetiyle sahte ve yönlendirilmiş algı anketleri ile “milletin tercihi” yalanı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuluyor olması… diyerek uzayıp giden ve milletimizi karamsarlığa sürükleyen onlarca haklı sorular. Ankara’da oturdukları yerde kendi kontrollerinde olacaklarına inandıkları kamu yöneticilerini istifa ettirip yıllarca hiç alakaları olmayan şehirlere belediye başkan aday olarak gönderilenler,” Diyerek parti yöneticilerinin uzun yıllardır yaptıkları hataları sıraladı.  

“MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA”

Külünk açıklamasına şu şekilde devam etti:

“İllerde sokağın asla kabul etmediği siyasetin içerisinde sadece güç unsurlarına evet dedikleri için ya da şehrin güç merkezine evet dedikleri için sokakta hiçbir bağları olmamasına rağmen aday olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne ısrarla konulan kontrolünüzdeki dayatılmış adaylıkları siz Sokak görmüyor mu zannediyorsunuz?

Kendi adamlarını belediye başkanı seçtirerek, ticaretlerini veya kendi güç alanlarını geliştirme hayalleri kuran ve toplumun vicdanının kabul etmediği işlerin ise sadece kendi dar çerçevelerinde gizli kaldığını zanneden kişilere sesleniyoruz; milletimiz her şeyin farkında.

Milletin adamı olan Sayın Cumhurbaşkanımız ile milletimizin arasına girmeye ve hakikate set çekmeye hakkınız da yok, haddiniz de!”