Kültür Turu Yapmak İsteyenler, Kaçak Turlara Dikkat!

Nisa Yılmaz/ Yaz mevsiminin ve bayramın gelmesiyle birlikte turistik gezi düzenleyen tur programlarında da yoğunluk başladı. Turistik bir gezi programına katılacak olanların dikkat etmesi gereken en önemli ayrıntı ise 'seyahat acenteleri'.

Kültür Turu Yapmak İsteyenler, Kaçak Turlara Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel bir turizm acentesi halkla ilişkiler yöneticisi Tuğrul Çelik, bayramın da yakınlaşmasıyla kültür gezisi turlarına olan ilginin arttığını söyledi. Elazığ’dan en çok Karadeniz ve Batum turlarına ilginin olduğunu ifade eden Çelik, tur seçimi yaparken kaçak tur ve acentelere dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Karadeniz ve Batum kültürel gezilerinin sıklıkla tercih edildiğini söyleyen Çelik: “Tur programlarına olan ilgi, bayramın gelmesiyle birlikte daha da arttı. Bayramda birkaç gün tatil yapmak isteyenler, kültür gezisine çıkmayı tercih ediyor. Her yaş grubunu ağırladığımız turlarda, Karadeniz’in doğa güzelliklerini, Ayder Yaylası, Uzungöl, Hopa, Sümela Manastırı ve birçok yeri geziyoruz. Batu şehir merkezinde Meryem Ana Katedral Kilisesi, Etnografya Müzesi, Orta Camii, Gonio Apsaros Kalesi’ni geziyoruz. Samsun ve Amasya ile de tur sona eriyor. Karadeniz ve Batum turuna defalarca katılan bir kesim var.” dedi.

Çelik, kültürel gezi turlarına katılmak isteyen kişilerin acente tercihinde dikkat etmesi gereken noktaları ise şöyle sıralıyor: “Yalnız tur seçimi yaparken birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekiyor. Günümüzde bu tarz geziler düzenleyen ve insanları mağdur eden çok fazla kaçak tur var. Tura katılmaya karar veren kişilerin acente tercihlerini iyi yapmaları gerekiyor. Türkiye Seyahat Acenteri Birliği (TÜRSAB), kaçak turlara karşı gerekli denetleme ve cezaları uyguluyor. Seyahat sigortası, D2 belgeli araç, rehberlik hizmeti, yolcu sözleşmesi yapan turların tercih edilmesi gerekiyor. Sağlıklı ve keyifli bir gezi yapmak isteyenlerin bu kriterleri göz önünde bulundurması gerekiyor. Özellikle sosyal medya hesaplarında tur içeriğine dair bilgilerin dahi yer almadığı programlara karşı dikkatli olmak gerekiyor.”