Kriminal Bir Suikast

Son günlerde kamuoyunun en çok konuştuğu konulardan biri de eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in suikasta kurban gitmesi oldu.

Kriminal Bir Suikast
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili birçok kişi ve kurum konuştu ama asıl konuşması gereken Ülkü Ocakları ve MHP’den herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi taziye mesajı bile yayınlanmadı.

Konu ile ilgili Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, aile adına bir açıklama yaparak olayı siyasete alet edilmemesi ve suçlu aranmaması gerektiğine dair görüş ortaya koysa da bu konu daha uzun süre konuşulacak ve tartışılacak.

Sinan Ateş ile ilgili bugün ortaya atılan bir iddia ise büyük ses getirecek cinsten. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in yakın çevresine "Benim kalemimi kırmışlar. Haberi geldi. Her an bir şey yapabilirler" dediğini öne sürdü.

Altaylı şu ifadeleri kullandı; "Sinan Ateş'in sokak ortasında öldürülmesine pek şaşıran yok. Hatta 'Kendisi de şaşırmamıştır' diyor Sinan Ateş'i tanıyanlar. 'FETÖ iftirası ile lekelenmeye çalışıldığı günlerden bu yana kendisine yönelik bir hamle bekliyordu' diyorlar. Birkaç gün önce geldiği İstanbul'da dostlarıyla buluşmuş. O buluşmada söylediği sözler ilginç. 'Benim kalemimi kırmışlar. Haberi geldi. Her an bir şey yapabilirler' demiş.

Tanıyanlar "Bu işle kimin görevlendirildiğini bile biliyordu ama umursamıyordu" diye anlatıyorlar. Ve Sinan Ateş'in siyasi çevresinde bu işi kimin yaptığına, kimin yaptırdığına ilişkin hiçbir bilgi eksiği yok. Herkes her şeyi biliyor. Ve herkes susmuş bekliyor."

Herkesin susup beklediği bir ortamda asıl konuşması gerekenlerin konuşmaması, taziye mesajı yayınlamaması, ilgili kurumların ve yetkililerin açıklama yapmaması,  gözaltına alınan zanlıların “Biz bu işi para karşılığı yaptık” iddiaları ve daha birçok cevap bekleyen sorular, bu cinayetin karanlık mahfiller tarafından kriminal isimler üzerinden taşere edildiğine ciddi ipuçları veriyor.

Bu görüşümüzü, konu ile ilgili Ak Parti cenahından tek açıklamanın sahibi AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk de doğruluyor.

Sosyal medya hesabından, Ankara'da suikasta uğrayan Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'le ilgili paylaşımda bulunan Külünk, "Türkiye bir kez daha karanlık merkezlerin kirli bir operasyonu ile karşı karşıya kaldı" yorumu yaparak konunun küresel boyutuna dikkat çekti.