Kovancılarda Seçim Heyecanı

Yerel seçimler öncesi yaşanan heyecan ve aday adaylarının tatlı rekabetinin sesleri ilçelerden daha gür geliyor.

Kovancılarda Seçim Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ merkezde aday adayları sayısı şu an sadece beş iken bazı ilçelerde bu sayı 15’i buluyor.

En çok aday adaylı seçimin ise Palu’da geçmesi bekleniyor. Aday müracaatlarının sonlanmasına iki gün kalmasına rağmen bu ilçedeki aday adayı sayısı 10’u buldu bile.

İlimizin en büyük ve hızla gelişen ilçesi olan Kovancılar’da da kıyasıya bir yarış gözlemleniyor.

İlçede mevcut başkan Hacı Akpınar yeniden aday olacağını açıklamıştı. Akpınar’la birlikte Mehmet Nuri Çolak, Abduhhakim Kaya, Vahap Gök, Teyyar Aydın aday adaylıklarını açıklayan isimler oldu.

İki dönem Belediye başkanlığı yapan ve ilçeye önemli hizmetlerle buluşturan Hacı Akpınar’ın aday olmakla birlikte çok hırslı olmadığı ve aday gösterilmemesi durumunda çok da üzülmeyeceği ifade ediliyor.

Ak Parti’nin 14 Mayıs genel seçimlerinde milletvekillerinin yüzde 70 oranında değişmesinden hareketle ilçede iki dönem Belediye başkanlığı yapan Akpınar’ı yeniden aday göstermemesi durumunda öne çıkan isim ise Mehmet Nuri Çolak oluyor.

Geçmişten beri milli görüş partilerinde siyaset yapan, MGV ce AGD teşkilatlarında aktif görevlerde bulunan, Ak Parti’nin kuruluşu ile birlikte bu partide siyaset yapan ancak her seçim döneminde aday adayı olsa da aday gösterilmeyen Çolak, 2019 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kovancılar Belediye Başkan adayı olmuş ve  %38 gibi ciddi oranda bir oy almıştı.

Mehmet Nuri Çolak, 31 Mart 2024 yerel yönetim seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olarak ilçe halkının yoğun ilgi ve teveccühünü görüyor.

Mehmet Nuri Çolak, yıllardan beri ilçede görev yapan, her kesimle özel dostlukla kurmayı başaran, iletişim becerisi yüksek, ilçeye dair vizyon projeleri olan bir isim olarak öne çıkıyor.

Ak Parti döneminde ilçeye yapılan hizmetleri daha da ötelere taşımak, ilçeyi bölgede ekonomi, üretim, hizmet sektörü, tarım, sosyal ve kültürel hizmetlerin merkezi yapmaya aday olan Mehmet Nuri Çolak’a ilçe halkının da güveni tam.

Kovancılar için hizmet yarışında bir adım önde olan Çolak’ın Belediye başkanı seçilmesiyle birlikte ilçenin kabuğunu kıracağı ve güçlü bir atılım yaşayacağı ifade ediliyor.