Kovancılar'da Hizmet Atağı

Ömer Enes YILAR/Elazığ'ın doğuya açılan penceresi Kovancılar, Belediye Başkanı Hacı Akpınar tarafından hayata geçirilen projelerle hizmette altın yıllarını yaşarken ilçe değişen, gelişen ve modernleşen yüzüyle ön plana çıkıyor.

Kovancılar'da Hizmet Atağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HİZMET SAĞANAĞI DEVAM EDİYOR

Kovancılar Belediyesi, 2020 yılında birçok önemli projeye imza atarken 2021 yılına da hızlı başladı. Tamamlanan ve yapımı devam eden projelerle Kovancılar, her geçen gün daha modern ve gelişen bir ilçe haline geliyor. 

İşte Kovancılar’ın çehresini değiştiren o projeler:

KANALİZASYON SORUNUNA NEŞTER

İlçenin 27 km'lik ek kanalizasyon projesi gerçekleştirilerek hizmete sunuldu. Yeni Mah. Fatih Mah. İsmet Paşa Mah. Bağlar Mah. Bahçelievler Mah. ve Heybet Mahallelerinin eksik olan kanalizasyon sorunları giderilerek hizmete sunuldu.

İÇME SUYU SORUNU TARİH OLDU

Kovancılar’ın 3.5 km'lik asbestli içme suyu boru hattı yenilenerek hizmete sunuldu. 4 adet yeni içme suyu kuyusunun açılması ve mevcut depoların onarımı ve fayansla kaplanması yapılarak hijyenik bir ortam oluşturulmuş oldu. Belediyenin su pompa istasyonunun 4124 m2 arsası satın alınarak Kovancılar Belediyesi’ne kazandırıldı.

Yine aynı zamanda Hamzabey Barajı’ndan ilçenin içme suyunu karşılayacak olan su deposu ve içme suyu hattı çalışmaları devam ediyor. Hamzabey Barajı’ndan Kovancılar’a saniye de 25 litre kendi cazibesi ile arıtılarak verilecek olan suyun çalışmaları aralıksız devam ediliyor.

YENİ BİR YAŞAM MERKEZİ: KAPIAÇMAZ VADİSİ MESİRE ALANI

Kovancılar’ın en büyük sosyal alanını Kapıaçmaz Göleti’nin yanı başına 35.000 m2 üzerine mesire alanı inşa edildi. Mesire alanında bulunan 35 adet kamelya, restoran, çocuk oyun grupları, yürüyüş dinlenme alanları tenis, kortu, voleybol ve basketbol sahası ile Kapıaçmaz Vadisi Mesire Alanı hem Kovancılarlı vatandaşların hem de Elazığ’dan ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçilerin vazgeçilmez alanlarından biri olacak.

KOVANCILAR DOĞALGAZA KAVUŞTU

Modern ilçe Kovancılar en büyük açığını da böylece kapatmış oldu ve ilçe doğalgaza kavuştu. 6000 abone sayısı olan doğalgazın kullanımı bu 2020 yılı itibariyle yaklaşık olarak %90 oranına ulaştı.

ATIK SU ARITMA TESİSİ PROJESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İlbank tarafından hibe destekli Kovancılar-Palu atık su arıtma tesisi projesi yapıldı. Tesis Kovancılar ve Palu'ya hizmet verecek.

CADDE VE SOKAKLAR YENİLENİYOR

Kovancılar çarşı merkezindeki belediyeye ait cadde ve sokaklar Sıcak Asfalt(BSK) ile yenileniyor. 25000 metre kare sıcak asfalt ile Kovancılar modern bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca yaklaşık 1000 metre uzunluğunda yağmur suyu kanallarının yapımıyla Kovancılar halkının özlemle beklediği altyapı sorunu tarih oluyor. 

ŞEHİT YUNUS YILMAZ PARKI

Bağlar Mahallesi’nde yaklaşık 3000 m2 üzerine inşa edilen park Kovancılar’ın hizmetine sunuldu. Parkın içerisinde bulunan yeşil alanlar, dinlenme kamelyaları, çocuk oyun grupları ailelerin rahat vakit geçirecekleri bir ortam sunuyor.

ŞÜKRÜ KACAR PARKI

Gültepe Mahallesinde 5800 m2 üzerine inşa edilen park da yine tamamlanıp Kovancılarlı vatandaşların hizmetine sunuldu. Şükrü Kacar Parkı, içerisinde bulundurduğu bol miktarda yeşil alan, dinlenme alanları, yürüyüş ve koşu yolu,1 adet voleybol ve basketbol sahası, çocuk oyun grupları ve spor aletleri ile tam donanımlı bir park olarak ön plana çıkıyor.

HER MAHALLEYE SEMT SAHASI

Kovancılar’a 12 adet semt sahası kazandırıldı. Her mahalleye inşa edilen semt sahaları ile çocuklar ve gençler vakitlerini iyi değerlendiriyor ve daha iyi bir şekilde spor yapma imkânı buluyorlar.

CANLI HAYVAN PAZARI HİZMETE SUNULDU

Kovancılar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan canlı hayvan pazarı hizmete sunuldu. Üstelik hazırlanan projeyle bu alanın maliyetinin %90’ı hibe yoluyla karşılandı. DAP İdaresi Başkanlığı ile %90 hibe yoluyla ilçeye kazandırılan proje önemli bir soruna neşter vurmuş oldu.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ TAMAMLANIYOR

İlçeye yapılacak olan Bisiklet ve Yürüyüş yolunun büyük oranda tamamlanmış durumda. Bisiklet ve yürüyüş yolunda yürüyüş ve koşu yolları, spor aletleri ve bol miktarda spor alanları ile Kovancılar halkının rahat spor yapabilecekleri bir alan olmuş olacak. 

ÇAKIRKIRAŞ MESİRE ALANI TAMAMLANIYOR

Çakırkaş (Hoşmat) Bakımevi’nin Kovancılar Belediyesi tarafından revize edilerek mesire alanına dönüştürülmesi projesi hayata geçiyor. Arsası Kovancılar Belediyesi tarafından Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden satın alınmış ve mesire alanı 158.800 m2 alan üzerine inşa edilecek. Alan, içerisinde bulundurduğu yöresel ürün çarsısı, kamelyalar, restoran, dinlenme ve yürüyüş alanları ile bölgenin yeni yaşam alanı olmak için gün sayıyor.

KENT ORMANI PROJESİNİN HAZIRLIKLARI TAMAM

Yaklaşık 50.000 m2 üzerine inşa edilecek olan Kent Ormanı Projesi’nin hazırlıkları tamamlandı. Kapıaçmaz Mevkii’ne inşa edilecek kent ormanı ile Kovancılar doğa güzelliği sayesinde rahat bir nefes alacak.