Kovancılar Bir Huzur ve Güven Beldesi Kitabı Okuyucuyla Buluştu

Kübra Kabukçu/Araştırmacı yazar Erdal Çetinkaya'nın kaleme aldığı Bir Huzur ve Güven Beldesi KOVANCILAR kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Kovancılar Bir Huzur ve Güven Beldesi Kitabı Okuyucuyla Buluştu

Araştırmacı yazar Erdal Çetinkaya ve  Kovancılar ilçesinin ilk kurucu kaymakamı emekli vali Doç. Dr. Mustafa Tamer’in katkılarıyla hazırlanan KOVANCILAR  Bir Huzur ve Güven Beldesi adlı kitap okuyucularla buluştu. Kovancılar ilçesinin yakın tarihine ışık tutacak olan eser Elazığ’daki kitapçılardan ve internetten satın alınabilecek.  Yazmış olduğu 3. kitabı okuyucuların beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden yazar Çetinkaya “ Kovancılar kitabını 1 buçuk yıl önce tasarladık ve kitap haline getirilmesi yaklaşık 9 ay sürdü. Doğup büyüdüğüm köy ile Kovancılar arası 20 km. Alışverişe gittiğimiz ve değirmenlerinde un öğüttüğümüz bir yer. Dolayısıyla çocukluğunda önemli izler taşıyan büyüdüğü yöreyi yakından tanımak istiyor. 1934 yılında Romanya’dan, Bulgaristan’dan  gelen göçmenlerle birlikte dönemin Elazığ Valisi Tevfik Gür tarafından Türkiye’de ilk olarak planlı bir yerleşim yeri olarak Kovancılar kuruluyor. Alınan diğer göçlerle büyüyüp gelişiyor ve günümüzde il olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Kovancılar kitabının hazırlanış süreci hakkında da bilgiler veren  Çetinkaya “ ilçenin ilk kurucu kaymakamı Mustafa Tamer’e ulaştım.  Birçok belge ve fotoğraflarla kitabın oluşumunda büyük katkısı oldu. Eserimiz Kovancılar’ın tarihi için önemli bir yer tutmakla beraber  gelecek nesillerin Kovancılar tarihini öğrenmesi için önemli bir kaynak kitap olacak” ifadelerini kullandı.