KORONA KARNESİ

Dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüsün Türkiye'de de yayılması üzerine insanlar, uzun bir dönem evde kal çağrılarına uydu.

KORONA KARNESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanların salgın nedeniyle evde kalması, belediyeler için bir fırsata dönüştü.

Eksiklikleri olan belediyeler, meydanların boş olması nedeniyle rahat ve hızlı bir şekilde yeni çalışmalar yaptı.

Bu çalışmaların vatandaş tarafından ne kadar fark edildiği yapılan anketlere yansıdı.

SONAR Araştırma, büyükşehir belediye başkanları ile İstanbul ilçe belediye başkanlarının başarı oranlarını ortaya koyan bir anket yayınladı.

Türkiye genelinde AK Parti'nin en başarılı 5 büyükşehir belediye başkanı şöyle sıralandı: Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen.

SONAR keşke benzer anketleri büyükşehir belediyesi olmayan illerde de yapmış olsaydı. Keşke Elazığ halkının korona sürecini Elazığ Belediye Başkanının aldığı kararlar ve halkın yaşamını kolaylaştırmakla birlikte aldığı önlemleri sorsaydı.

SONAR keşke Elazığ’da da bu anketi yapsaydı, araç ve yaya trafiğinin olmadığı, yolların ulaşıma kapatıldığı dönemlerde  kaç ana cadde ve bunlara ait ne kadar kaldırım yenileme ve altyapı çalışması yaptığını sorsaydı.

Elazığ Belediyesinin ne kadar dezenfektan, ne kadar maske üretip halka dağıttığını, toplu kullanım alanları ile cadde ve sokakların nasıl gece gündüz dezenfekte edilerek yıkandığını sorsaydı.

Yaşlılara nasıl yardım yapıldığını, sokağa çıkma yasakları sebebiyle alışverişlerinin nasıl yapıldığını, evde bakım ve temizlik hizmetleriyle nasıl dualar aldıklarını sorsaydı.

SONAR’ı aynı anketi büyükşehir statüsünde olmayan il belediyeleri için de yapmasını bekliyoruz. Birinci kesin Elazığ Belediyesi olarak biziz de ikinciyi bilemiyoruz.