Köprü Umudu…

Elazığ'ı ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi'ni Karadeniz'e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü'nün yapılıp yapılmayacağı Papatya Falına dönerken, umutlandıran açıklama AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'tan geldi. Ataş,' Bölge müdürümüzle istişare ettik. Çok verimli bir çalışma oldu. Ankara'da görüştüğümüz arkadaşlar Pazartesi günü gelip bölgede inceleme yapacaklar. Sayın bakanımız bu konuya da çok sıcak baktı. Ekiplerine talimat verdi ve çalışmalar başladı' dedi.

Köprü Umudu…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/Elazığ'ı ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi'ni Karadeniz'e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü'nün acilen yapılması konusunu  Elazığ Hakimiyet Gazetesi defalarca gündeme getirmişti. 

HAKİMİYET GAZETESİ DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİ 
Yapılıp yapılmayacağı tartışmaları ile papatya falına dönen köprünün   2022 yılı yatırım programına alınmayı gerektiğini ifade etmiş ve siyaset kurumunun önceliğinin Pertek Köprüsü olması gerektiğini söylemiştik. Bölgeler arasındaki bağlantıyı en kısa mesafede sağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün yapılması ile birlikte ülkemizin ticari hayatında da önemli bir gelişme sağlanacağını ifade etmiştik. 

Köprü Umudu…

SÖZLER VERİLMİŞTİ 
Pertek Köprüsü’nün önemini bilen ve bu konuda adım atılması gerektiğine inanan birçok siyasi ve yöneticinin söz vermesine rağmen bugüne kadar adım atılamaması merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiği Pertek Köprüsü’nün yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü de fizibilite hazırlıklarına başlamıştı. 

YOL AĞI TAMAMLANMIŞTI 
Yapılacak Pertek Köprüsü’nün bölgeler arasındaki bağlantıyı daha kısa süreye indirmek amacıyla Pertek-Tunceli arasındaki yolun, geçtiğimiz yıllarda duble yol ve daha konforlu olarak yapılarak hizmete açıldığını ifade eden vatandaşlar, Elazığ-Pertek feribot iskelesi arasındaki yolun da ıslah edilerek daha güzel hale getirildiğine dikkat çekmişlerdi. 

BÖLGEYE EKONOMİK KAZANÇ 
Pertek Köprüsü’nün Ağın, hatta hiç de ihtiyaç bulunmadığı halde Kömürhan Köprüsü’nün yeniden yapılmasından çok daha önemli ve stratejik olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, şehre ekonomik, ticari ve turizm açısından hiçbir katkısı olmayacak  yatırımlar yerine Pertek Köprüsü’nün bir an önce yapılmasının tüm bölgeye can damarı olarak hayat suyu vereceğini ifade etmiş ve Hakimiyet Gazetesi’de gündeme getirmişti. 

Köprü Umudu…

UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA 
Kanal 23 ekranlarında yayınlanan Ayrıntı programının bu haftaki konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş oldu. Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak’ın sunduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş Pertek Köprüsü ile ilgili bir müjde verdi.

“BURAYA BİR KÖPRÜ GEREKİYOR”
Pertek Köprüsü ile ilgili çalışmaların başladığını müjdeleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş; “Hemşehrilerimizin bizlere yoğun bir talebi oldu. Bizler ziyaretlerimizin ardından bu projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başladık. Önce ulaştırma bakanımız ile istişare ettik. Daha sonra Cumhurbaşkanımızdan randevu alarak görüştüm, hemşehrilerimizin haklı taleplerini ilettik. Tunceli ile Elazığ arası ulaşım ağırlıklı olarak Pertek’ten yapılan feribot ile yapılıyor. Orada 2-3 saat kuyrukta bekleyen insanlar olduğuna şahit olduk. Mutlaka buraya bir köprü gerekiyor. Bunu bölge müdürümüzle istişare ettik. Çok verimli bir çalışma oldu. Ankara’da görüştüğümüz arkadaşlar Pazartesi günü gelip bölgede inceleme yapacaklar.” dedi.

Köprü Umudu…

“ÇALIŞMALAR BAŞLADI”
Yapılması planlanan köprünün Pertek ve Çemişgezek arasında yapılmasını öneren Milletvekili Ataş; “Bizim arzumuz şu; burada bir köprüye bir ihtiyaç var, bu köprünün nereden yapılması ulaşım noktasında fayda sağlarsa orada yapalım. Çünkü Çemişgezek’e de feribotla ulaşım sağlanıyor Pertek’e de. Hadi Pertek’e karayoluyla ulaşım var biraz yol uzuyor ancak Çemişgezek’in böyle bir şansı yok. Bakanımızla yaptığımız istişarelerde de; bir etüt çalışması yapalım bu köprüyü Pertek, Çemişgezek arasında bir yerde yaparsak Ovacık, Hozat, Çemizgezek ve Pertek istifade etmiş olur daha çok yere hitap etmiş oluruz iki ilçede feribot derdinden kurtulmuş olur. Sayın bakanımız bu konuya da çok sıcak baktı. Ekiplerine talimat verdi ve çalışmalar başladı.” ifadelerine yer verdi.

45 YILDIR FERİBOTLA ULAŞIM SAĞLANIYOR
Keban Barajında 1976 yılında su tutulmaya başlamasının ardından 45 yıldır bu güzergâhta ulaşım feribotlarla belirli saatlerde yapılmasından dolayı özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşandığı göz önüne alındığında, köprünün yapılması halinde 24 saat kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. Vatandaşlar,  Milletvekili Ataş’ın yaptığı açıklamanın önemli olduğunu ve artık çalışmaların gözle görülür bir şekilde yapılmasını ve yıllardır bölgenin beklediği köprü’nün yapılarak faaliyete geçmesi gerektiğini ifade ediyorlar.