Konuşunca Düşüyorlar

Genel seçimler yaklaşırken partilerin masalarında olan anket çalışmalarında da yoğunluk sürüyor.

Konuşunca Düşüyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partilerinin yüzde 41-42'lik bir oy oranına sahip olduğunu dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek başına yüzde 52'yi garantilediğini belirtti.

Temmuzdan beri yükselen oy oranlarına dikkat çeken Mustafa Şen, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra ikinci sırada Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiğini söyledi.

Ak Parti’nin son aylarda oylarının yükseldiği ve bunun oranının Şen’in ifade ettiği oranlara kadar çıktığı doğrudur. Ak Parti’de bir yükselişi ve bunun anketlere yansıdığını, kararsız seçmenlerin Ak Parti’ye yakınlaştığını bizler de toplum içinde net bir şekilde müşahede ediyoruz.
Ak Parti cenahı her ne kadar bu artışı hükümetin son aylarda çalışanlara  yaptığı maaş zamları, esnaf, çiftçi  ve emeklilere katkılarına bağlasa da bu artışın asıl sebebi muhalefet ve onların akla ziyan açıklamaları.

6’lı masanın ülkeyi altı başlı kartal mantığı ile yönetecek olması ve bunun herkes tarafından da gözüken mahsurları, bakanlık ve milletvekili pazarlıklarının kızışması, cumhurbaşkanı yardımcılarının kim olacağı, yüzde 0.5 oy alan partinin yüzde 25 oy alan partiye ve seçilmiş cumhurbaşkanı üzerindeki vesayeti gibi kafa karıştıran konular, Ak Partinin istikrar söylemiyle mukayese edilince oylar Cumhura gidiyor.

Millet İttifakının ülkeyi yönetme ve diğer konulardaki konuşmaları arttıkça oy oranları da sistematik olarak düşüyor. Belki hiç konuşmasalar oyları artacak ama konuşmadan da duramayınca masa üyeleri, ortaya böylesine bir tablo çıkıyor.

Daha seçim olmadan, iktidara gelmeden ve bakanlık paylaşımı yapılmadan 6’lı masa arasında yaşanan bu sorun ve sıkıntıların, olası kendi hükümetleri döneminde ülkeye nasıl yansıyacağını tahmin bile edemiyoruz.