Konaklar Turizme Kazandırılacak

Elazığ'ın tarihi mahallesi Hüseynik'te bulunan 450 yıllık konakların turizme kazandırılması için mahalle sakinleri destek bekliyor. Harput'a yaptığı hizmetler ile büyük takdir toplayan Başkan Şerifoğulları'nın, tarihi Hüseynik için de önemli adımları atması ve tarihi konakları turizme kazandırması bekleniyor. 

Konaklar Turizme Kazandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Son 3 yılda büyük depremler gören Hüseynik  Mahallesi’ndeki  Elazığ'ın 450 yıllık tescilli konakları, zamanın yanı sıra adeta depremlere de direnerek bugünlere ulaştı. Zamanın tüm yıpratıcılığına ve afetlerine direnen konaklar, geçmişin hüzünleri yanında mutluluklarını da günümüze taşıyor.

TARİHİ YAPILAR TARİHE DİRENİYOR 

“Hüseynik'ten çıktım şeher yoluna”  türküsüne konu olan Hüseynik Mahallesi, tarihi yapıları ve konakları ile adeta açık hava müzesini andırıyor.  Harput'un eteklerindeki Hüseynik;  yolları, asırlık ağaçları ve yüzyılın yorgunluğuna rağmen ayakta kalabilen tarihi evleri ile zamana karşı direnen bir mahalle. Sonbahar ayları ile birlikte başka bir görünüme bürünen bölge taşlı dar sokakları, ahşap konaklar, asırlık ağaçlar, bağlar ve bahçelerle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Konaklar Turizme Kazandırılacak

DEPREMLERDE HASAR ALMADI 

Son 3 yılda büyük depremler gören Elazığ'ın 450 yıllık tescilli konakları, zamanın yanı sıra adeta depremlere de direnmişti.  En ufak çökme veya çatlağın olmadığı kerpiçten yapılan konaklar, görenleri şaşırtırken ilgisizlikten ise perişan halde kalmıştı. 

Konaklar Turizme Kazandırılacak

TURİZME KAZANDIRILACAK

Binlerce yıllık mazisiyle birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Hüseynik’te, izleri yaşayan tescilli tarihi evler restore edilerek, turizme kazandırılacağı açıklanmıştı. Elazığ merkeze bağlı Hüseynik Mahallesi, Elazığ’ın en eski yerleşim yeri olmasına rağmen eski kültürünü ve tarihi dokusunu kaybetmiyor. Mahallede bulunan ve uzun bir süredir restore edilmesi gündemde olan tarihi konaklar için önemli bir eşik daha geçilmişti. 

Konaklar Turizme Kazandırılacak

BELEDİYE MECLİSİNDE KABUL EDİLDİ 

Elazığ Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı olarak ele alınan Hüseynik Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların restorasyon projesi için protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na verilmesi konusu gündeme alınmıştı.

Konu mecliste tartışılarak oy birliği ile kabul edilmişti. Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile yapılacak projenin protokolünün imzalanmasının ardından restorasyon çalışmaları başlayacaktı. 

Konaklar Turizme Kazandırılacak

450 YILLIK TARİHİMİZ VAR 

Tarihi Hüseynik Mahallesinde bulunan tarihi yapıların en kısa zamanda  turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Mahalle sakinleri,“Hüseynik mahallesi tarihi ile ilimizin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir. 450 yıllık tarihi var. Mahallemizde bulunan tarihi yapılar ilgisizlikten perişan haldeler. Yıllardır bu yapılar ilgi istiyor.” dedi.

Konaklar Turizme Kazandırılacak

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA GÜVENİYORUZ, MÜJDE BEKLİYORUZ 

Tarihi yapıların tekrar ayağa kalkması için Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çalışmasının olduğunu bildiklerini ve Şerifoğulları’na güvendiklerini ifade eden Mahalle sakinleri, “Belediye Başkanımız Harput’u tekrar ayağa kaldırdı. Hüseynik Mahallemizde Harput’un eteklerinde bulunan bir yer. Bu nedenle mahallemizin de turizme kazandırılması için çalışmalar yapacaktır. Bu konaklarımız restore edilip turizme açılırsa, ilimiz de mahallemiz de çok önemli bir yere gelecektir.” dedi.

Konaklar Turizme Kazandırılacak