Kitap Dolu 9 Gün

Elazığ Belediyesi tarafından Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilecek olan 4. Kitap Fuarı, cumartesi günü kapılarını kitapseverlere açıyor. Ülkenin saygın şair, yazar ve düşünürlerin okuyucularla buluşacağı fuar 9 gün sürecek.

Kitap Dolu 9 Gün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığlıların dilediği kitaplara ulaşabileceği ve yüzlerce yayınevinin yer alacağı Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı, 28 Ekim Cumartesi günü başladı. 5 Kasım tarihine kadar toplam 9 gün sürecek olan Kitap Fuarı, saat 10.00 ile 21.00 arasında ziyaret edilebilecek.

ŞEHRİN TANITIMINA VE KÜLTÜRÜNE DESTEK 

Vatandaşların kitaplara olan ilgisinin artırılmasının hedeflendiği fuarda kitapseverler, severek ve beğeniyle okuduğu eserlerin şair ve yazarları ile bir araya gelme fırsatı yaşayacak. Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı’nın şehrin tanıtımına ve kültürel kalkınmasına da katkı sunması amaçlanıyor.  

Kitapla Dolu 9 Gün

ÜNLÜ YAZAR VE ŞAİRLER, ELAZIĞLILARLA BULUŞUYOR 

Kitap fuarında, birbirinden kıymetli ulusal,  yerel şair ve yazarlar imza ve söyleşi programlarıyla okuyucularla buluşacak. 

Bekir Develi, Türker Akıncı, Haluk Özdil, Murat Akan, Zekeriya Efiloğlu, Erhan Afyoncu, Ebru Elmaskeser, Sadık Yalsızuçanlar, Mine Sota, Ahmet Turgut, Serhat Yabancı, Bayram Karaçor, İkram Arslan, Seyit Ali Kahraman, Yaren Atalar, Ahmet Bulut, Alişan Kapaklıkaya, İkbal Gürpınar, Serdar Tuncer, Tufan Gündüz, Pelin Çift, Hulki Cevizoğlu, Sevda Türküsev, İhsan Süreyya Sırma, Hatice Kübra Tongar ve Mecit Ömür Öztürk, Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, Sedat Çağlıyan, Telmih Kitap   Şair/Yazarları ile  Muhammed Tacettin Kutay’ın  katılacağı fuarda, Elazığlı şair ve yazarlar için de stantlar oluşturulacak.  Kurulan stantlarda vatandaşlar, istediği kitaba ulaşacak olmanın ayrıcalığını yaşayacak. 

YAZAR-ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Ayrıca kitap fuarı kapsamında;  Bayram Karaçor, Ahmet Turgut, Mine Sota, Sadık Yalsızuçanlar, İkram Arslan, Seyit Ali Kahraman ve İkbal Gürpınar, okullarda yapılacak konferanslarda öğrencilerle bir araya gelecek, onlarla sohbet edip kitaplarını imzalayacaklar.

Kitapla Dolu 9 Gün

10 BİN ÖĞRENCİYE HEDİYE ÇEKİ VE ÜCRETSİZ ULAŞIM 

 “Gelecek Sensin” programlarıyla eğitime ve öğrencilere desteklerini sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 4. Kitap Fuarı kapsamında da öğrencilerin yanında  ve destek olmaya devam ediyor. 

Bu kapsamda, Elazığ Belediyesi tarafından fuarı ziyaret edecek olan 10 bin öğrenciye, toplamda ise 15 bin öğrenciye 50 TL değerinde hediye çeki dağıtılacak. Böylece bu çeklerle öğrenciler, istedikleri kitapları alabilme imkânına sahip olacak. Öte yandan Elazığ Belediyesi 4. Kitap Fuarı’nı ziyaret eden ve hediye çeki verilen öğrenciler için belediye otobüsleri ile ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

ŞERİFOĞULLARI: “HEMŞEHRİLERİMİZİ KİTAP FUARIMIZA BEKLİYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Aziz şehrimizde yeni ve önemli bir organizasyonu gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda Elazığ’ın gelecek vizyonu açısından önemli bir kazanım olan ve şehrimizin fuarcılık alanında söz sahibi olmasını sağlayacak olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’mizde, 28 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında Kitap Fuarı'mızın 4’üncüsünü düzenleyeceğiz. 

Birbirinden kıymetli yazarların ve yayınevlerinin yer alacağı fuarımız, bir kültür ve sanat şehri olan Elazığ’ımıza önemli katkılar sunacak. Fuarımıza, 7’den 70’e bütün Elazığlıların iştirak ederek, sevdiği yazarlarla buluşabilir, diledikleri kitaplara ulaşabilirler.” dedi. 

Kitapla Dolu 9 Gün

“OKUNAN HER KİTAP, GELECEĞE YATIRIMDIR”

Gençlerimizin okuduğu her kitabın, geleceğine yaptığı yatırım olduğunun bilinciyle; yarınlara daha donanımlı ve güçlü hazırlanmaları için onların daima yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları,“Geleceğimiz olan gençlerimiz, öğrencilerimiz bizim en kıymetli hazinemizdir. Sevgili gençlerimizi yine unutmadık ve fuarda kendilerine hediye çekleri hediye edeceğiz. Gençlerimizin okuduğu her kitabın, geleceğine yaptığı yatırım olduğunun bilinciyle; yarınlara daha donanımlı ve güçlü hazırlanmaları için onların daima yanında olmaya devam ederken, aziz şehrimizin gelecek on yıllarına değer katmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 4. Kitap Fuarı'mızın hayırlı olmasını temenni eder, başta gençlerimiz olmak üzere bütün hemşehrilerimizi fuarımıza bekleriz.” dedi.

KİTAP DOLU 9 GÜN

Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kitap fuarı ile hemşerilerimiz dokuz gün boyunca hem kitaplara hem de onların yazarlarına ulaşma ve sohbet etme imkânı bulacaklar.
Üniversite öğrencileri yanında her yaş ve meslekten kitapseverlerin dokuz gün boyunca buluşma noktası olacak Kitap Fuarı’na bu yıl rekor ziyaretçi bekleniyor.