Kısıtlamaların kalkacağı tarihle ilgili açıklama

Belirlenen aşı hedefine ulaşıldığı takdirde 15 Mart'ta yasakların büyük bir bölümü kalkacak

Kısıtlamaların kalkacağı tarihle ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belirlenen aşı hedefine ulaşıldığı takdirde 15 Mart’ta yasakların büyük bir bölümü kalkacak

Tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ağır kısıtlamalar uygulanıyor. Daha önce kısıtlamalar uygulanmıştı ancak kısıtlamaların kaldırılmasıyla Türkiye’de vaka sayıları tavan yapmıştı. Bu durum sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan artan vaka sayılarını düşürebilmek adına birçok alanı kapsayan yeni kısıtlama kararlarını açıklamıştı. Kısıtlamalar tabloya yansıdı ve hem vaka hem vefat hem de hastane doluluk oranlarında büyük düşüş sağlandı. Düşüş sonucunda vatandaşların en büyük merakı ise kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı yönünde oldu.

Kısıtlamalar ne zaman kalkacak?
Bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız” demişti. Henüz kısıtlamaların kaldırılacağıyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya köşesinde yer verdiği bilgilerle kısıtlamaların kaldırılması yönünde müjde bekleyen vatandaşları umutlandırdı.
Sarıkaya, Sağlık Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkiliyle yaptığı görüşmeye dayanarak belirlenen aşı takvimine uyulduğu takdirde kısıtlamaların 15 Mart tarihinde büyük oranda kalkacağını yazdı.

Kısıtlamaların tamamen kalkmasında ‘yerli aşı’ ana unsur
Sarıkaya’nın aktardıklarına göre 30 milyon doz SinoVac (CoronaVac) aşısının Mart’ın ilk haftasında Türkiye’de olması bekleniyor, bu aşılarla birlikte 15 milyon kişinin Mart’a kadar 2. doz aşısını olacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin 120 milyon doz aşıya ihtiyacı olduğunu yazan Sarıkaya, ithal aşılar dışında bu sayının yakalanması için yerli aşının büyük önemi olduğunu vurgulamış. Muharrem Sarıkaya ayrıca yerli aşının Mayıs ve Haziran ayı gibi kullanılmaya başlanabileceğini belirtmiş.