Kışın Vazgeçilmezi 'Termal İçlikler'

Elazığ'da havaların soğuması ile birlikte korunma çabası içine giren vatandaşlar çareyi elbiselerin altından giydikleri içlikte arıyor.

Kışın Vazgeçilmezi 'Termal İçlikler'

Vücudun ısısını muhafaza edebilen, sıcak ve soğuk hava geçişleri arasında uyum sağlayabilen termal ürünler, kış soğuklarına karşı en ideal korumayı sağlıyor. Elbiselerin altından giyilen içliklere ilginin artması esnafı da memnun ediyor.

TERMAL İÇLİKLER SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK İYİDİR

Konu hakkında detaylı bilgi veren ALESTA mağazası müdürü Sermin Akçiçek  GÜN, 'Son dönemlerde termal içliğe daha fazla yoğunlaşma var. Hem daha spor duruyor, hem de potluk oluşturmuyor. Bir de termal içlikler vücut ısısını koruduğu için özellikle gençler bunu tercih ediyor. Yün içlikler ise sağlık açısından çok iyidir. Doktorlar da bunu 'bronşit atleti' diye tavsiye eder. Yüzde 75-80 yün oranı vardır.

Termal içlik, özellikle soğuk hava koşullarında vücut ısısını korumak için tasarlanmış bir iç giyim türüdür. Yüksek teknolojiyle üretilen termal kumaşlar, vücut ısısını hapsederek soğuğa karşı koruma sağlar. Termal içlikler, hafifliği ve rahatlığı ile dikkat çekerken, aynı zamanda teri vücuttan uzaklaştırma özelliğine de sahiptir”dedi.

GÜN BOYU GİYİLEN TERMAL İÇLİKLER SAĞLIKLI MI?

Sermin Gün,”Soğuk günlerin kurtarıcısı termal içlikler adeta soğuk hava ile savaşıyor. Gün boyu giyilen termal içlikler sağlıklı mı? İşte cevabı 
Kış soğukları etkisini gösteriyor ve bizlerde korunmak için çeşitli çözümlere başvuruyoruz. Kat kat elbiseler giyiyor, yünlü içlikler tercih ediyoruz. Kapalı ve sıcak bir ortamda alabildiğine terliyor sonra da bir anda soğuğa çıkarak çarpılıyoruz.

Kışın Vazgeçilmezi 'Termal İçlikler'

Bu durumun önüne geçmek için yapılan araştırmalar neticesinde, termal ürünlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Vücudun ısısını muhafaza edebilen. Sıcak ve soğuk hava geçişleri arasında uyum sağlayabilen termal ürünler, kış soğuklarına karşı en ideal korumayı sağlıyor.

Termal kumaşların içinde hava olduğunu biliyor muydunuz?

Termal içliklerin de yapıldığı termal kumaşların içinde kuru ölü hava vardır ve bu sayede ısı yalıtımı oluşturur. Nasıl mı?

Termal kumaşların içinde kuru hava olduğu için buhar geçirgenliği oranı çok yüksektir. Bu geçirgenlik terin vücut üzerinde birikmesini engeller ve teni kuru tutar. Bu kuruluk da ısının kaçmasını engelleyerek ısı yalıtımı sağlar.

Termal iç giyim ürünlerinin bu özelliği, yani teri dışarı atabilmesi, vücudun hızla kurumasına yardımcı olduğundan bakteri oluşmasını engeller ve vücudu sağlıklı tutar.

Ayrıca termal iç giyim ürünleri…

Hafif ve esnektir. Maksimum hareket özgürlüğü sağlar.

Rahat ve yumuşaktır; vücudu ikinci bir ten gibi sarar.

Nemi vücut üzerinde tutmaması ve kuru kalmayı sağlaması koku oluşumunu engeller. Tüm bu özellikleri ile termal giysiler kışın yoğun geçtiği bölgelerde yaşayanlar, dışarıda çalışanlar, kamp yapmayı sevenler, dağcılık, trekking gibi outdoor doğa sporları ile ilgilenenler tarafından bolca tercih edildiği gibi sporcular ve kapalı ya da açık mekanlarda spor yapanlar tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Günümüzde termal kumaşların iplikleri doğal bir elyaf olan ve ağaç kabuğundan üretilen viskoz iplik ve doğal olmayan ancak esnek ve nefes alabilir yapısıyla ünlü polyester iplikle birleşimiyle üretilir. Bu iki tür ipliğin birleşimi aradaki hava boşluklarının oluşmasına sebebiyet verir.

Neden Termal İçlik Kullanmalıyım?

Termal içlik kullanmanın birkaç avantajı vardır. İlk olarak soğuk hava koşullarında vücudu sıcak tutarak konfor sağlar. Ayrıca termal içlikler, teri vücuttan uzaklaştırarak kuru ve rahat bir ortam oluşturur. Hafif ve esnek yapıları sayesinde hareket özgürlüğünü en iyi şekilde korurlar. Açık hava etkinlikleri, kış sporları veya seyahatler gibi soğuk ortamlarda kullanıldığında önemli bir katman oluşturur ve vücut ısısını korur. Bu nedenlerle, termal içlikler soğuk hava koşullarında konforlu ve koruyucu bir giyim seçeneği olarak tercih edilebilir.

Termal Atlet Hastalığı Önler mi ?

Termal ürünlerin en önemli özelliği vücutta teri tutmamasıdır. Pamuklu ürün gibi teri emmezler, bu nedenle vücudunuzda terin yarattığı ıslaklığın yol açtığı bir çok hastalığın oluşmasını engelleyebiliriz. Özellikle çok terleyen çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir üründür. Şu deneyi yapın: Termal ürün ve pamuklu ürünü suya sokup çıkarın, sonra da sıkın. Termal ürünün hızla kuruduğunu, pamuklu ürününse uzun süre ıslak kaldığını gözlemleyebilirsiniz…

Hep sıcak, hep mutlu, en önemlisi de sağlıklı olmanız dileğiyle..