Kiracı ve Ev Sahipleri Dikkat! Yeni Düzenleme Meclis'e Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bayram sonrası oldukça yoğun bir gündeme sahip olacak. Meclisin gündemindeki önemli konulardan biri, kira sözleşmelerinin e-devlet platformu üzerinden yapılmasını öngören düzenleme.

Kiracı ve Ev Sahipleri Dikkat! Yeni Düzenleme Meclis'e Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ayındaki seçimlerden sonra kısa süreliğine ara veren ve Nisan başında tekrar açılan Meclis, bayram tatilinin ardından yaz tatiline kadar yoğun bir tempo ile çalışacak. Temmuz ortasına kadar sürecek dönemde, TBMM'nin gündemine bir dizi önemli düzenleme gelecek. Bunlar arasında kripto para düzenlemesi, enerji ve turist rehberliği yasaları, vergi indirimleri ve istisnaları ile kira sözleşmeleri yer alıyor.

TBMM'nin gündemine gelecek olan düzenlemelerden biri de kira sözleşmelerinin artık e-devlet platformu üzerinden yapılması. Değişiklik, kira işlemlerinin daha kolay ve şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlamayı hedefliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasına göre, bu sistemle kayıt dışılıkla etkin bir şekilde mücadele edilecek.

Ayrıca, Meclis gündemine Temmuz ayında sona erecek olan yüzde 25'lik kira zam sınırı da gelecek.
Yeni düzenleme, tüm ev sahipleri ve kiracıları doğrudan etkileyecek. Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması, taraflar arasında daha güvenli ve kolay bir işlem süreci sunmayı vaat ediyor. Ayrıca, bu sistemle tüm işlemler dijital ortamda kaydedilecek ve her türlü hukuki süreç için kolaylıkla erişilebilir olacak.