Kınamaya Bile 'Red' 

İsrail'in günlerdir bomba yağdırdığı Gazze'de 'insani ateşkes' çağrısı yapan ve her türlü sivil ölümü kınayan karar tasarısı, 15 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) reddedildi. 

Kınamaya Bile 'Red' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tasarı, 5 "evet" oyu alırken, 6 "çekimser" ve 4 "hayır" oyuyla reddedilirken, ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya "hayır" oyu kullandı.

Şu hale bakın. Ölen Müslüman olunca bırakın katliamı durdurmayı, bunları yapan İsrail’i kınama oylamasından bile ret çıkıyor. Birleşmiş milletlerin karakteri, amacı ve dünyaya bakışı bu.

Dikkat edin oylanan sadece “kınama” kararı. Durdurma ve Filistinlilere hal verme oylaması değil. Ve buna bile ret… Çocukları ve masum insanların öldürülmesini kınama konusunda bile gerçeklere kör, sağır ve dilsiz olan Bir-LEŞ-miş Milletler’in kuruluş amacı da kendi meşruiyeti de bitmiştir.

Ve dünyanın beşten büyük olduğu bu kararla bir kez daha net görülmüştür. Bunların karakteri, kumaşı ve amacı belli de İslam ülkeleri ne yapıyor bu durumda? Hala İslam Birleşmiş Milletleri, İslam ülkeleri savunma paktı, İslam ekonomik platformu kurulması konusunda yaya mı kalınacak. 

Birçok zenginliklere sahip oldukları halde bir müstemleke ülkesi gibi yaşamaktan ve onurlu bir hayat sürmeye ne zaman terfi edecekler İslam diyarlarının yöneticileri.

Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan,  İslam ülkeleri arasındaki mezhepsel ve diğer farklılıkların gündeme gelmeden kazan-kazan felsefesi ile bir araya gelmeleri gerektiğini bir ömür anlattı. Ve bugün de gözüktü ki bundan başka çözüm yok. 

Siz ekonomik olarak güçlü olursanız sözünüz  dinlenir ve sizden korkulur. Ama serinliklerin üzerinde oturmanıza rağmen geri kalmışsanız güçlüler ve müstekbirler her defasında tepenize biner ve hiçbir kural tanımadan ölüm kusar.

Dünyanın İsrail gibi bir sorunu var ama aynı dünyanın bir de bir araya gelemeyen İslam ülkeleri sonunu var. İkincisi son bulsa birincisi de olmayacak zaten. 

Umarız İslam  ülkeleri tehlikeyi görürde uyanır.