'Kimse Mağdur Olmayacak'mış?

Çarşamba günü enflasyonun açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli zammı da belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Kimse mağdur olmayacak, yaşam kalitesi artırılacak.' diyerek yüreklere su serpti.

'Kimse Mağdur Olmayacak'mış?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm memur ve memur emeklileri Çarşamba günü açıklanacak enflasyon oranı ve buna ilave olarak refah farkının da eklenmesiyle açıklanacak zam oranını bekliyor.

Asgari ücrete yapılan yüzde 43 oranındaki zamdan ve en düşük memur maaşının en az 22 bin TL olmasının ardından memurlara nasıl bir zam yapılırsa toplumda bir rahatlama olur göreceğiz.

Genel olarak memurların zam beklentisi yüzde 35 civarında. Lakin bu rakamın verilmesiyle birlikte piyasadaki fiyatlarla verilen zammın bir ay içinde yeniden buharlaşması söz konusu.

Genel bakış odur ki ne maaşlara zam yapılsın ne de piyasaya… Ama bu sistematik olarak mümkün değil. Ekonominin normal seyri, hammaddeye ulaşma, enerji ve işçilik ücretleri ile her ürüne zam kaçınılmaz oluyor.

Memurların beklentileri umarız büyük bir hayal kırıklığı oluşturmaz. Ya da aldıkları zamları bir ay içinde piyasadaki erimesiyle yeni bir beklentiye girmezler.