Kim Kazandı?

Başlangıç öncesi kopan fırtınalar, iptal edilen İrem Derici konserinin yerine icra edilen Rafet El Roman konseri ve son gün şehidimiz Yusuf Ataş sebebiyle ertelenen Sakiler konseriyle bir Salçalı Köfte Festivalini geride bıraktık.

Kim Kazandı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem festivalde sahne alacak sanatçılar ve özellikleri hem de salçalı köftenin şehir tanıtımı ve ekonomisine katkısına dair sosyal medyada epey muhabbet döndü.

Bizler bu tartışmalara yeniden girmek istemiyoruz. Ancak bu festival vesilesiyle kimlerin kazanıp kimlerin kaybettiğine dair bir liste yaparsak şunları söyleyebiliriz.

Öncelikle pandemi öncesi başlattıkları festivali iki yıl aradan sonra 4.sünü düzenleyen Lokantacılar ve Tatlıcılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan kazananların başında geldi, derneği  hem kurumsal olarak hem de üyelerine yönelik ticari bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için kazananların başında yer aldılar.
Festivalde stant açıp satış yapan ve özellikle üniversitelerin açıldığı ilk günlerde farklı şehirlerden gelen öğrencilere salçalı köfte ikramıyla sıcak bir hoş geldin diyen esnafımız da kazandı.

Sosyal etkinlikler konusunda zayıf olduklarına inandıkları Elazığ’da böylesi bir şenliği izleme fırsatı bulan gençlerimiz de kazananlar safındaydı.

Ama tüm bunların da ötesinde hiçbir masraf etmeden, yapılan ön tartışmalara çok da taraf olmayan fakat Rafet El Roman konserinden  saatler önce “ben de oradayım gençler hepinizi bekliyorum” mesajı atan, alana geldiğinde  büyük bir coşku ve tezahüratla karşılaşan, konuşması dakikalarca alkışlanan  CHP Milletvekili Gürsel Erol, festivalin en çok kazanan ve karlı çıkan ismi oldu.

Erol’un şansı hiç kimse de yok. Ne kadar yok saysalar, ne kadar itibarsızlaştırmaya çalışsalar, ne zaman boğmaya çalışsalar ve ne zaman yıpratma siyaseti yapsalar, günün sonunda parayla, emekle ve gayretle yapılan bu çabalar tersine dönüyor ve Erol parayla yapamayacağı tanıtımını yapmış oluyor. 
Muharrem İnce’nin söylemiyle “adam şanslı”