Kim Kahraman Kim Değil?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından depremden etkilenen 10 il, ilk anda afet bölgesi ilan edilirken Elazığ bu kapsama dahil edilmemişti.

Kim Kahraman Kim Değil?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu durumun ardından kamuoyunda yoğun talep ve daha sonra depremin verdiği hasar da göz önünde bulundurularak Elazığ’ın Afet Bölgesi kapsamına alınması noktasında başta Ak Parti milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ilimizin siyasi parti il başkanları, STK’lar ve sosyal medyada hemşerilerimizin talepleri yükselmiş ve konu ilgili kurumlara  hem de Elazığ Valiliğinin resmi yazısıyla iletilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’ı 11 il olarak telaffuz etmesiyle bu çalışmaların karşılık bulduğu ve ilimizin de afet kapsamına alındığına ilişkin önemli bir nişane ortada olmasına rağmen Ak Parti cenahı resmi açıklama yapılmadan önce konuşmayı doğru bulmadı ve bir süre bekledi.

Bu bekleme süresi şehirde tereddütlerin yaşanmasına sebep olduğu gibi bir boşluk oluşturdu. İşte tam da bu aşamada CHP Milletvekili Gürsel Erol açıklama yaptı ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşarak meseleyi aktardığını dile getirdi ve teşekkür etti.

Aslında Erol’un yaptığı da bir ilin milletvekili olma duyarlılığı ve hassasiyetiydi ve zaten böyle bir görevi de vardı.

Kaldı ki Erol’un bunu siyasi malzeme olarak kullanmadığını, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek sürece katkısı olan herkese teşekkür etmesiyle de gösterdi.

İlimizi  ilgilendiren böylesine önemli bir kapsama ilimizin  alınması süreci, Ak Partili milletvekillerinin ve siyasilerinin başlattığı ve sonuçlandırdığı bir süreçtir.

Süreç içerisinde bazı inkıtalar yaşanması ve bunu aksaklıkları bir başka siyasinin doldurması,  gerçeği örtmez. 

İlimizin afet kapsamına alınması konusunun mimarları süreci çok iyi yönetememiş olmakla birlikte Ak Partili milletvekillerimizdir. CHP Milletvekilimiz Gürsel Erol’un konuya müdahil olması süreci hızlandırmadığı gibi sonucu  etkileyecek bir adım da değildir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Milletvekili Gürsel Erol’dan 20 saat önce Elazığ’ın afet yaşayan 11. İl olarak ilan etmiş ve kamuoyuna duyurmuştur.

Sonuca gelirsek… Kimsenin rol çalmak gibi bir derdi ve amacı yok olamaz.  CHP milletvekili Gürsel Erol’un “Ben siyaseti nezaketini bilen birisiyim. Yani bir iş yaparken diğer ilin dinamiklerini kötüleyerek, beceriksizlikle suçlayarak bir değerlendirme yapmak da bize yakışmaz. Bizim tavrımız şudur tabii ki doğal olarak ilimizin AK Parti'nin 4 Milletvekilinin, Belediye Başkanının İlimizin Valisinin ve Sivil Toplum Örgütlerinin de bu işe mutlaka katkısı olmuştur. Herkesin yetkisi, becerisi ilişkileri doğrultusunda mutlaka bu konuyu ilgili birimlere taşımışlardır” cümleleri de bunun göstergesidir.

Söylememiz o ki Erol’un da hakkı teslim eden bu açıklamalarına rağmen sosyal medyada birilerinin kahraman birilerinin beceriksiz ilan edilmesi doğru değil, hele hele bugünün gündemi hiç değil. Gün yeniden ayağa kalkmak ve afet bölgesi kapsamına girmenin avantajlarını şehrimize yansıtmak günüdür.