'Kim Doğru Söylüyor' Sorumuzu Nazırlı Yanıtladı!

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı katıldığı televizyon programında Pertek köprüsü ile ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. 

'Kim Doğru Söylüyor' Sorumuzu Nazırlı Yanıtladı!

10 Eylül Pazar günü Elazığ Hakimiyet Haber internet sitemizde Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Semih Işıkver’in Pertek köprüsü ile ilgili iki farklı açıklama yaptıklarına dikkat çekmiş ve Kim Doğru Söylüyor? Başlığı ile bir haber yayınlamıştık.  

Sorumunuza yanıt dün akşam katıldığı televizyon programında  Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’dan geldi. Nazırlı, Pertek köprüsü konusunda MHP Elazığ Milletvekili Semih Işlıkver'in doğru söylediğini açıkladı.

Kanal 23 televizyonunda Elif Doğan’ın sunduğu “Gündem Özel” programına Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile katıldıkları programda Pertek köprüsünde gelinen son aşama ile ilgili konuşan vekil Nazırlı “Pertek köprüsü ile ilgili biz bir açıklama yaptık. Pertek köprüsü meselesi uzun vadeli bir konu, kısa vadede netice alabileceğimiz bir konu değil ama önemli bir şeyi en azından aşmış olduk. Bakan bey proje ihalesinin yapılacağı konusunda bize bir müjde verdi ve bizde bunu paylaştık. Bu ne demek 3 dört sene sürecek bir proje çizilecek. Proje onaylandıktan sonra projenin asıl ihalesi yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Semih bey ifade etmişti. Kendisi de doğru söylüyor. Evet, kısa vadede sonuç alamayız en azından bununla ilgili yola koyulmuş olduk. Bizim bu dönemimizde yetişir mi? Zor görünüyor ama proje tarafının bu işini bitirmiş oluruz. İhalesi yapılır ondan sonra da yapım süreci ama çok maliyetli bir proje 60 km’lik bir mesafeyi 5 dakikaya düşürecek tamam. Orada bir yoğunluk var. Yaz aylarında uzun bekleme süreleri oluyor. Depremler vs bazı konularda yatırımlar konusunda biz hükümeti çok zorluyor. Ama 12 on üç milyarlık bugünün parasıyla bir yatırım. Öyle umut ediyorum ki işin tamamlanması 6 yedi seneyi bulacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu ifadeler de gösteriyor ki iktidar partisi milletvekilinin de Pertek Köprüsü konusunda bir umudu ve kendi dönemi içerisinde bir somut beklentisi yok. Nazırlı sanki bir muhalefet milletvekili jargonunu kullanarak ve “bir başka bahara” vurgusu yapmış. 

Anlaşılan bu günden sonra; “bu kadar umutsuzluk bir iktidar milletvekilinde bulunmalı mı?” gibi bir sorunun peşine düşecek şehir.