Kılıçdaroğlu Yavaş'ı Ezer mi?

2023 yılında yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor.

Kılıçdaroğlu Yavaş'ı Ezer mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Lideri Akşener’in seçimi kazanamaz gerekçesi ile Kılıçdaroğlu’na mesafeli durması ve geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş ile kapalı kapılar arkasında görüşmesi bu cenahtaki fikir ayrılığını derinleştirirken konuyla ilgili bir anket çalışması yapan Areda Araştırma, vatandaşlara "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu yöneltti.

Katılımcıların yüzde 41.3'ü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu derken, ikinci sırada yüzde 19.1 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

Anketi yapan şirket kime çalışmış bilmeyiz ama aradaki fark, anketin çok da reel bir düzlem ve objektiflikte yapılmadığını ortaya koyuyor.

Ankette Kılıçdaroğlu’nun daha önde çıkmasına çok itirazımız yok lakin farkın uçurum derecesinde olması da gösteriyor ki bu anketin rüzgârı ve tamamen duygusal boyutu Kılıçdaroğlu cenahı ve ekibi kokuyor.

Mansur Yavaş’ı, hem sol hem de sağdan oy alacak olması ihtimali ile önde tutan çevrelere göre Kılıçdaroğlu sadece sol kesimden oy alabiliyor. Oysa seçmenlere inince bunun hiç de böyle olmadığını çok net gözüküyor. 

İlk turda her parti kendi adayını çıkartıp oy potansiyelini test edecek ancak ikinci turda Erdoğancılar ile karşıtları yarışacak. Erdoğan’ın karşısında kim olursa olsun muhalif kesim bu adaya oy verecek. Dolayısıyla ikinci turda millet ittifakı cenahında kim olursa olsun, oy oranında bir değişim olmayacak.

Kaldı ki başörtüsü açılımı yapan, helalleşme ile geçmişiyle yüzleşip hatalarını kabul eden Kılıçdaroğlu neden sağ cenahtan oy almasın ki?