Kılıçdaroğlu Tamam

İYİ Parti Lideri Akşener, 6'lı masada sorun olacak Cihan Paçacı'nın  açıklaması sonrası istifasını istemişse, bunun anlamı ve manası şudur ki Kılıçdaroğlu, masanın tek ve tartışmasız adayıdır.

Kılıçdaroğlu Tamam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını en çok Ak Partililer istiyor algısı ve bunun rahatlığı  sandığa nasıl yansır bilinmez ama rakibini küçümseyenlerin kaybettiklerine de  şahit olmuştur siyaset ve spor camiası.

Kılıçdaroğlu, uzun süreden beri masanın en munis en anlayışlı ve diğerlerinin hatalarını  iyi tolere   eden, Davutoğlu’nun “krizi çıkar” tehdidini bile “doğru söylüyor” diyerek göğsünde yumuşatıp oyuna devam eden bir siyasi figür olarak karşımızda duruyor.

Ak Partililerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sevinmesinin en önemli sebebi, süreç çerisinde bol bol yanlışlık ve hata yapma ihtimali.
Evet,  Kılıçdaroğlu’nda o potansiyel var. İllerin adını yanlış söylemek, yürüyen merdiven  konusu, metronun sürücüsüz işlemine şaşırıp, “kapıları kim açıyor?” diyerek şaşkınlığını dile getirmesi gibi zaafları var ama uyumlu bir siyasetçi olmak gibi artıları da var. 

Ak Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sevinmesinin ikinci sebebi ise Mansur Yavaş ve İmamoğlu’na nazaran oyların başa baş gitmesi. Yavaş ile yarışan Ak Parti’nin aradaki farkı kapatması zor görülürken, Kılıçdaroğlu ile pekâlâ mümkün ve hatta geçmek kolay diye düşünülüyor.

Artık çok fazla beklenmeyecek ve Akşener’in bu jestinden dolayı Kılıçdaroğlu ismi önümüzdeki hafta açıklanacak ve süreç resmen de başlayacak.