Kılıçdaroğlu'na Karakoçan Göndermesi

Geçtiğimiz aylarda ülke genelinde yayın yapan ensonhaber sitesi'nin İBB Başkanı İmamoğlu ile mukayese ettiği Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, son paylaşımında hayata geçirdikleri ve 350 kişiye istihdam oluşturan fabrikayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı etiketleyerek duyurdu. Bakan Varank da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek 'Nerede biliyor musun @kilicdarogluk? Elazığ Karakoçan'da. Bu işler nasıl oluyor öğrenmek istersen Karakoçan Belediye Başkanımızı ziyaret edebilirsin.' paylaşımında bulunarak devamlı 'nerede bu fabrikalar?' diyen Kılıçdaroğlu'na Karakoçan üzerinden gönderme yaptı.

Kılıçdaroğlu'na Karakoçan Göndermesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Hizmetleri ve bunları kamuoyuna duyurmada yaptığı sosyal medya paylaşımları ile gündem olan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, yeni paylaşımıyla bir ay sonra tekrar ülke gündemine girdi. 

AKBABA: “350 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK”

Başkan Akbaba,“ Buda mı Fabrika değil Sayın Bakanlarım. İlçemizde en büyük işletmemiz 20 kişi istihdam ederken, sayenizde 350 kişi istihdam edecek bu fabrikayı bize kazandırdığınız için iki güzel Bakanımıza ilçemiz adına sonsuz teşekkürler” diyerek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı etiketledi. 

Kılıçdaroğlu'na Karakoçan Göndermesi

BAKAN VARANK: “KARAKOÇAN’I ZİYARET ET GÖR KILIÇDAROĞLU”
Başkan Akbaba’nın yaptığı paylaşıma ilgisiz kalmayan Bakan Varank ise, Nerede biliyor musun @kilicdarogluk? Elazığ Karakoçan'da. Bu işler nasıl oluyor öğrenmek istersen Karakoçan Belediye Başkanımızı ziyaret edebilirsin.” diyerek Karakoçan Belediyesi üzerinden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderdi.

Bakan Varank’ın paylaşımı kısa süre de beğeni alırken, ülke genelinde Karakoçan, tekrar yerini aldı.

 

 

AKBABA:“YÜZDE 60 DESTEK ALDIK” 

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Akbaba,“Fırat Kalkınma Ajansının yüzde 60 desteği ile Karakoçan’da 10 dönüm arazi üzerine 3 bin 600 metre kapalı alan olmak üzere bir tekstil fabrikası yaptık. Şuan da binamız bitti. Özel firmaya verdik. Onlar şuan işletmeye başladılar.”dedi. 

350  İNSANA  İSTİHDAM OLACAK 

Karakoçan için tarihi bir adım olduğunu ifade eden Başkan Akbaba, “Şuan da 110 kişi çalışıyor. İnşallah 3-5 ay içerisinde 300-350 civarı bir istihdam sağlanacak. İlçemiz için tarihi bir adım olarak niteliyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 85’i bayanlardan oluşuyor. Faaliyete geçti. Mutluyuz.”dedi.

Kılıçdaroğlu'na Karakoçan Göndermesi

“KLASİK İŞLERE DEĞİL, İSTİHDAMA KAFA YORUYORUZ” 

Başkan Akbaba,“Bizler bu tür hizmetleri yaparken, kendi arkadaşlarımız ile istişare ediyoruz. Belediye Başkanı olduğumdan beridir, klasik işler olan yol ve kaldırımlar dışında hep kafayı oralara yormaya çalıştık. Lavanta da ilçemizin ismini ön plana çıkarmak vardı. Hasat döneminden çapalama dönemine kadar birçok insanımız bundan faydalanıyor. Mesela ilçemizde vahşi çöp alanımız var. Bütün ilçelerin yaptığı. Biz kapatarak, taşıma sistemi yapıyoruz.” dedi.

12 KİŞİYE EKMEK KAPISI OLDU 

Geri dönüşüm konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Akbaba, “Mesela şuan 12 insanımız, belediyeden bağımsız olarak geri dönüşüm dediğimiz ve katma değeri olan malzemeleri topluyorlar. Satışlarını yapıyorlar. 12 kişiye bir ekmek kapısı oldu. Tekstil kent benim hayalimdi. Fırat Kalkınma Ajansı destek vereceğini söyleyince biz de 4 ilçe olarak bu işe projeye başladık, bitirdik ve faaliyete geçtik. Diğer ilçelere göre bir adım öndeyiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu'na Karakoçan Göndermesi

ÖZ GELİRİ OLMAYAN BELEDİYEYİZ 

Başkan Akbaba,“Biliyorsunuz deprem ve pandemi nedeniyle çok zor günler geçirdik. Geliri olmayan bir belediyeyiz. İller Bankasından gelen paraya bakan bir belediyeydik bu güne kadar. Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve diğer belediyelerin katkıları ile ilçemize bir şeyler kazandırmanın derdindeyiz.” 

Kılıçdaroğlu'na Karakoçan Göndermesi

“SOSYAL MEDYAYI AKTİF KULLANIYORUZ”

Dijital çağda olduklarını ve toplumun büyük kesimine bu mecrayla ulaşmanın daha kolay olduğuna dikkat çeken Akbaba, “Bu nedenle sosyal medyayı aktif kullanıyoruz. Bakanımız da paylaşımımızı görmüş ve hoşuna gitmiş. Bu nedenle de paylaşım yaptı. Bizim için bir mutluluk oldu.” dedi.

TOGG TALEBİMİZ VAR 

Başkan Akbaba,“TOGG, talebimizi yetkililere ilettik.  Biraz zor ama uğraşıyoruz. Bir miktarını biz belediye olarak karşılayarak, almak istiyoruz. Böyle bir hayalimiz var ve bu hayalimize belediyemiz kaynaklarını kullanmadan ulaşmak istiyoruz” dedi.