Kılıçdaroğlu İçin Kötü Final

4 Kasım 2023 tarihi CHP tarihine düşülecek önemli bir tarih. 4 Kasım, CHP'li delegelerin 'artık yeter' dediği bir gün oldu.

Kılıçdaroğlu İçin Kötü Final
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 Kasım CHP’nin geleceğinin yeniden inşa edileceği bir günün adı oldu. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık için yarıştı. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kesin kazanacağı beklentisi içinde olunan kongrede Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alırken, seçim ikinci tura kaldı. 

İkinci turda Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Bu sonuçla Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.  Bu sonuçla Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk isim oldu.

İlk turda sonuç çıkmayınca ve Özgür Özelin önde çıkmasının ardından bazı aklıselim CHP’liler ve gazeteciler Kılıçdaroğlu’nun centilmenlik göstererek yarıştan çekilmesinin doğru olacağını dile getirdiler.

Kulislere bir ara bunun olacağı da yansıdı ama son gelen karar Kılıçdaroğlu’nun yarışa ikinci turda devam edeceği yönündeydi. Ve sonunda Kılıçdaroğlu daha önce 18 fark yediği seçimden 276 fark yiyerek tarihi bir hezimetle ayrıldı.

Kılıçdaroğlu için kötü bir final ve veda oldu bu kongre. Evet, şimdiye kadar hiçbir seçim kazanmamıştı belki ama kurultaylarda eze eze gelmişti. Muharrem İnce’nin, Karayalçın’ın ve daha birçok rakibini kurultaylarda yenmiş, güçlenmiş ve sonunda cumhurbaşkanı adayı olmaya kadar konumunu önemli bir yere taşımış hatta yüzde 48 oy almıştı.

Ama değişim talebi öylesine bir dip dalgaya ulaşmıştı ki CHP’de ilk turda kendisine oy verenler 250 delege bile ikinci turda “Özgür”lüğe yelken açmıştı. Hem de uçarcasına ve koşarcasına ve kaçarsacına. 

Bu hamur daha çok su götürür ve bizlerin daha yazacakları şey olur ama şimdilik ve bugünlük, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun,  Özgür Özel’e hayırlı olsun.